Δείτε τα «Τείχη του Βερολίνου» που εξακολουθούν ακόμη να υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

Φράχτης Βόρειας – Νότιας Κορέας
Η 25η επέτειος από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου ήταν την Κυριακή. Η διχοτόμηση μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας διήρκεσε από το 1961 έως το 1989. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Αλλά
υπάρχουν ακόμα αρκετά τείχη που χωρίζουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και που υφίστανται ακόμη.
                               Το φράγμα ασφαλείας στο Ισραήλ

Το 2002, το Ισραήλ ξεκίνησε τις εργασίες σε έναν τοίχο 670-χιλιόμετρα που θα τη χώριζε από τη Δυτική Όχθη (west Bank). Είναι ως επί το πλείστον 5 μέτρα σύρμα και πλέγμα, αλλά υπάρχουν και τμήματα που είναι 8 μέτρα ύψος και είναι κατασκευασμένα από στερεό σκυρόδεμα, με παρατηρητήρια για ελεύθερους σκοπευτές. Η διαδρομή του τείχους δεν ακολουθεί τα σύνορα του 1967. Περιλαμβάνει 6% έως 8% των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών. Για να σηματοδοτήσει την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και να επιστήσει την προσοχή στη σοβαρότητα της κατάστασής τους, κάποιοι νέοι άνθρωποι έσκαψαν μια τρύπα μέσα από το φράγμα.
                                Σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.
 Σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού
Στην πραγματικότητα υπάρχουν τρεις συνοριακοί φράχτες που χρησιμοποιούνται για το διαχωρισμό της πλουσιότερης χώρας του κόσμου από τον πολύ φτωχότερο γείτονα της, που χτίστηκε στην Αριζόνα, Καλιφόρνια, και το Τέξας. Οι εργασίες των συνοριακών φραχτών ξεκίνησαν το 2006, και η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δαπανήσει 3.400 εκατομμύρια δολάρια για την περίφραξη των συνόρων, με 640 από μια προγραμματισμένη 652 μίλια της περίφραξης. Πιο εντυπωσιακά, ο Καλιφορνέζικος φράχτης κόβει πραγματικά μέχρι την παραλία και προεξέχει στη θάλασσα στην Τιχουάνα. Υπήρξαν, επίσης, σχέδια να θέσουν μια σειρά από πύργους με αισθητήρες κατά μήκος των συνόρων 2.000 μιλίων, αλλά η διοίκηση Ομπάμα τελείωσε τη χρηματοδότηση γι 'αυτό το 2010.
                      Τα τείχη της ειρήνης της Βόρειας Ιρλανδίας
Τα τείχη της ειρήνης της Βόρειας Ιρλανδίας
Αυτοί οι τοίχοι, επίσης γνωστοί ως γραμμές ειρήνης χωρίζουν τις γειτονιές καθολικών και προτεσταντικών, και παρά τη συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής του 1997 που έφερε την ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία, εξακολουθούν να ισχύουν. Μετά τις ταραχές, τα πρώτα τείχη χτίστηκαν το 1969. Δυστυχώς, στην πραγματικότητα υπάρχουν περισσότερα από αυτά τώρα. Υπάρχουν επί του παρόντος 48 τείχη της ειρήνης σε όλη τη Βόρεια Ιρλανδία, κυρίως στο Μπέλφαστ και Londonderry, από μόλις 18 το 1990. Αρχίζουν συνολικά για περισσότερο από 21 μίλια. Η Βόρεια Ιρλανδία έχει δεσμευτεί για την απομάκρυνση όλων των γραμμών της ειρήνης μέχρι το 2023.
                          Φράχτης Βόρειας – Νότιας Κορέας
Φράχτης Βόρειας – Νότιας Κορέας
Οι Κορεάτες είναι ακόμα τεχνικά σε πόλεμο και τα de facto σύνορα. Ειρωνικά ονομάστηκε αποστρατικοποιημένη ζώνη, είναι τα πιο βαριά οπλισμένα σύνορα στον κόσμο. Διανύουν 160 μίλια και είναι 2,5 μίλια πλάτος. Υπάρχει συνεχής πρόκληση και ο ανταγωνισμός κατά μήκος των συνόρων: Μόλις σήμερα, τα στρατεύματα της Νότιας Κορέας έριξαν προειδοποιητικές βολές προς τους βόρειους ομολόγους τους, οι οποίοι πλησίασαν τα σύνορα.
                                Φράχτες Ισπανία- Μαρόκου
Φράχτες Ισπανία- Μαρόκου
Οι φράχτες χωρίζουν το Μαρόκο και τις πόλεις της Melilla και Cueta, δύο μικρά κομμάτια της Ισπανίας ακόμα στη Βόρεια Αφρική. Η Ισπανία έχτισε δύο τοίχους 4-μετα υψηλούς από χάλυβα που τρέχει για 7 χιλιόμετρα, στη δεκαετία του 1990 ,για την πρόληψη των παράνομων μεταναστών από την είσοδο τους στο ισπανικό έδαφος, και ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν λειτουργεί: Εκατοντάδες σπεύδουν τακτικά στα σύνορα για να προσπαθήσουν να περάσουν. Πρόσφατα, το Μαρόκο ένωσε τις προσπάθειες και την εγκατάσταση ενός τοίχου που ολοκληρώνεται με συρματοπλέγματα κατά μήκος της πλευράς των συνόρων..

Οι φράκτες είναι μια σπάνια φυσική απεικόνιση του τρέχοντος χάσματος μεταξύ της Ευρώπης και της Αφρικής, που χωρίζονται από τη φτώχεια, τον πόλεμο. Μια θάλασσα από δεκάδες χιλιάδες, που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.
πηγή : Qz

0 σχόλια: