Το iPhone 6 έχει φέρει στην Apple ένα ισχυρό τρίμηνο με περαιτέρω αύξηση δισεκατομμυρίων κερδών.

Η Apple ήταν σε θέση να επεκτείνει σημαντικά τα κέρδη του τελευταίου τριμήνου και πάλι. Το λανσάρισμα του iPhone 6 πήγε καλύτερα από ό, τι
αναμενόταν. Μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες, είχαν πωληθεί πάνω από δέκα εκατομμύρια μονάδες.

Το iPhone 6 έχει φέρει στην Apple ένα ισχυρό τρίμηνο με περαιτέρω αύξηση δισεκατομμυρίων κερδών. Η Καλιφορνέζικη εταιρία κέρδισε το τελευταίο τρίμηνο 8,47 δις δολάρια. Αυτά τα κέρδη ήταν 12,7 τοις εκατό περισσότερα από ό, τι το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, η μεγαλύτερη αύξηση σε σχεδόν δύο χρόνια. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 12,4 τοις εκατό σε 42.12 δις δολάρια. Οι τιμές ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. 

Ο καθοριστικός παράγοντας για τις εκπληκτικά καλά στοιχεία έδωσε κυρίως η έναρξη ρεκόρ του iPhone 6 δύο εβδομάδες προτού λήξει το τρίμηνο. Η Apple πούλησε περίπου 39,3 εκατομμύρια iPhones κατά το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους. Μόνο για το Σαββατοκύριακο των δύο σημαντικών νέων μοντέλων πάνω από δέκα εκατομμύρια συσκευές είχαν πωληθεί. Στο ίδιο τρίμηνο του περασμένου έτους με το λανσάρισμα του iPhone 5s της Apple πούλησε 33,8 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα. Τα έσοδα αυξήθηκαν ακόμη πιο πολύ, διότι πωλήθηκαν τα πιο ακριβά τα μοντέλα. 

Ο Tim Cook μίλησε για το καλύτερο λανσάρισμα του iPhone που υπήρχε μέχρι τώρα. Τα δύο νέα iPhone άρχισαν εμπορικά από τον Σεπτέμβριο και από την περασμένη εβδομάδα άρχισε η πώληση τους και στην Κίνα. Τα Smartphone της Apple αποτελούν περισσότερο από το ήμισυ των πωλήσεών της. Η Apple θέλει από τον αντίπαλο της τη Samsung να αποσπάσει μερίδιο αγοράς για τις μεγαλύτερες οθόνες. Τα μεγάλα smartphone ήταν στο παρελθόν ο τομέας των Νοτιοκορεατών. 

Μια εκπληκτικά ισχυρή άλμα στις πωλήσεις υπήρχε και στου; υπολογιστές Mac. Οι πωλήσεις σας αυξήθηκαν από 4.57 εκατ. μονάδες πριν από ένα χρόνο στις 5.52 εκατ. Αυτό ήταν ένα ρεκόρ. Η προηγούμενη καλύτερη τιμή ήταν 5,2 εκατομμύρια υπολογιστές Mac αλλά ήταν είναι αρκετά χρόνια πίσω. Με την αύξηση των πωλήσεων στο 21 τοις εκατό από έτος σε έτος η Apple αύξησε το μερίδιο αγοράς της στην ακόμα εξασθενημένη αγορά των επιτραπέζιων υπολογιστών PC. 

Οι πωλήσεις των Tablet iPad μειώθηκαν για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο. Οι πωλήσεις των iPad μειώθηκαν σε ετήσια βάση κατά 12,5 τοις εκατό σε 12,3 εκατομμύρια μονάδες.

0 σχόλια: