Η Seagate παρουσιάζει ένα γιγάντιο 8TB σκληρό δίσκο.









 Η Seagate παρουσιάζει ένα γιγάντιο 8TB σκληρό δίσκο.

Ο σκληρός δίσκος είναι ο μεγαλύτερος ακόμη για τους καταναλωτές και τα μικρά γραφεία.

Η Seagate ενισχύει το μέγιστο μέγεθος των καθημερινών σκληρών δίσκων της με 8TB και αξιοποιείται και για τα NAS κουτιά.

Ενώ μεγάλοι σκληροί δίσκοι υπάρχουν ήδη για τους καταναλωτές αλλά μόνο για σκοπούς αρχειοθέτησης. Ο τελευταίος δίσκο Seagate έχει σχεδιαστεί για να χωρέσει σε ένα κουτί αποθήκευσης συνδεδεμένο στο δίκτυο. Τα NAS κουτιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους καταναλωτές για να αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες βίντεο, φωτογραφίες και μουσική σε ένα τοπικό δίκτυο, και είναι επίσης ιδανικό για δημιουργικούς επαγγελματίες που ασχολούνται με μεγάλα αρχεία πολυμέσων. Οι Desktop υπολογιστές θα μπορούσαν επίσης να κάνουν χρήση αυτών των δίσκων σε μια RAID διαμόρφωση .

Η Seagate ανακοίνωσε την πρώτη NAS-βελτιστοποιημένη γραμμή των σκληρών δίσκων του 2013, υπόσχεται να μειώσει τους κραδασμούς, καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, και λειτουργούν πιο αθόρυβα από ό, τι οι συμβατικοί δίσκοι. Ωστόσο, η έκδοση 8TB απαιτεί σχεδόν διπλάσια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας από την 4TB έκδοση της Seagate, στα 7.2W σε αναμονή και 9W σε λειτουργία. Στη θετική πλευρά, η νέα μονάδα υποστηρίζει τα 216 MB ανά δευτερόλεπτο μέγιστο ρυθμό μεταφοράς και 256MB μνήμης cache, αποτελούν σημαντικές βελτιώσεις έναντι των μικρότερων δίσκων της Seagate.

Όπως και άλλοι δίσκοι της Seagate NAS, η 8TB HDD υποστηρίζει NAS κουτιά έως οκτώ μονάδες δίσκων, έτσι ώστε οι χρήστες μπορούν να έχουν 64TB της αποθήκευσης που διατίθενται και για το σπίτι, αν ήθελαν. Η NASWorks τεχνολογία διόρθωσης σφάλματος περιλαμβάνεται επίσης τη μονάδα και έρχεται με μια εγγύηση τριών ετών.

Ο Seagate 8 TB σκληρός δίσκος θα έχει μια προτεινόμενη τιμή 385$ και θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το τρίμηνο. Η εταιρεία πωλεί ήδη 6TB και 4TB εκδόσεις για 300$ και 230$, αντίστοιχα, αν και είναι δυνατόν να τους βρείτε στην πώληση μέσω εμπόρους λιανικής πώλησης όπως η Amazon και Newegg.

Σχετικά θέματα :
Ο πρώτος στον κόσμο μαμούθ δίσκος SSD με 13TB είναι εδώ.


Ο Fixstars SSD-13000M είναι ένα δίσκος SSD 2,5 ιντσών με βάση το πρωτόκολλο SATA 6

0 σχόλια: