Η Νότια Κορέα απαγορεύει την πώληση σχεδόν όλων των μοντέλων της Volkswagen.

η  Volkswagen
Στην Ασία προκύπτουν νέα προβλήματα για την Volkswagen. Δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα χάνουν
τα πιστοποιητικά έγκρισή τους, πολλά μοντέλα δεν θα μπορούν πλέον να πωλούνται.

Η Νότια Κορέα έχει σταματήσει την πώληση σχεδόν όλων των μοντέλων αυτοκινήτων του ομίλου Volkswagen και επέβαλε πρόστιμο κατά της γερμανικής εταιρείας. Τα πιστοποιητικά έγκρισης των 83.000 αυτοκινήτων της Volkswagen, Audi και Bentley έχουν ανακληθεί, δήλωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Ο κατασκευαστής θα πληρώσει πρόστιμο 14.3 εκατ  €.

Η απαγόρευση των 80 παραλλαγών των μοντέλων έγινε από το Υπουργείο για παρατυπίες σε έγγραφα που σχετίζονταν με τις τιμές των εκπομπών και τις δοκιμές θορύβου. Η Volkswagen φέρεται να έχει ωραιοποιήσει τα έγγραφα ώστε να επισπεύσει την έγκριση τους για τα εισαγόμενα αυτοκίνητα στη Νότια Κορέα. Δεδομένου ότι η εταιρεία είχε εισαγάγει, για παράδειγμα, το μοντέλο Audi A7 στη Νότια Κορέα, είχε υποβάλλει αποτελέσματα των δοκιμών για τον τύπο A6 που δεν είχε πωλήσει στη χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η VW είχε ήδη αναστείλει την πώληση των περισσότερων μοντέλων στη Νότια Κορέα τον Ιούλιο εθελοντικά. Με αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί «η αβεβαιότητα μεταξύ των εμπόρων και των πελατών», ανακοίνωσε ο Όμιλος. Τώρα, είπε ένας εκπρόσωπος της Audi και της Volkswagen στη Σεούλ της Κορέας, ότι η εταιρεία θα λάβει υπόψη της όλα τα "διαθέσιμα μέτρα " για τη διακοπή των πωλήσεων. Αυτό περιλαμβάνει και νομικές δράσεις.

"Αυτές είναι από τις πιο αυστηρές κυρώσεις που θα μπορούσαν να επιβάλλουν εναντίον μας", δήλωσε η εκπρόσωπος. Ειπώθηκε ότι η Volkswagen λυπάται για την τρέχουσα κατάσταση. Εμείς θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, «για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των εμπόρων και των καταναλωτών».

Μια εκ νέου έγκριση των οχημάτων θα μπορούσε να πάρει μήνες. "Κανονικά διαρκεί τρεις μήνες για την έγκριση των αυτοκινήτων. Στη Volkswagen, θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο, ωστόσο, όπως το έχουμε εξετάσει καλά", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του `Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ήδη το Νοέμβριο, οι αρχές της Νότιας Κορέας είχαν λάβει γνώση του σκανδάλου και επέβαλλαν πρόστιμο που ισοδυναμεί με περίπου 11.3 εκατ € για την χειραγώγηση της Volkswagen στις τιμές των καυσαερίων των κινητήρων ντίζελ.

Η Νότια Κορέα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα στην Ασία. Για τη VW, η χώρα είναι μια σχετικά μικρή αγορά. Οι μάρκες Audi και Bentley έχουν υψηλή ζήτηση. Κατά το πρώτο εξάμηνο, οι πωλήσεις της μάρκας VW στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά το ένα τρίτο στα 12.463 οχήματα.

0 σχόλια: