HANDELSBLATT: Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ‏ - ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

  • Αναρτήθηκε: 19.11.11 -
Ένα άρθρο την εφημερίδα Handelsbatt, μια από τις πιο έγκυρες γερμανικές εφημερίδες.
Στην δεκαετία του ενενήντα, και μέχρι το 2002, ο Λουκάς Παπαδήμος, ήταν επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας και από αυτή την περίοδο υπήρχουν οι φήμες, ότι η Ελλάδα είχε κάνει τρικ με τα στατιστικά της στοιχεία.


Εκείνη την εποχή, ένα αληθινό πέπλο σκέπαζε την Ελλάδα στο επίπεδο του χρέους της, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η πολυπόθητη ένταξη στο ευρώ.


Ωστόσο, ο Παπαδήμος, ήταν αυτός που επανειλημμένα προειδοποιούσε την κυβέρνηση για δημοσιονομική πειθαρχία.


Από το 2004 όταν έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα μπήκε στην νομισματική ένωση, με ύπουλο τρόπο δίνοντας ωραιοποιημένους αριθμούς , η «καλή φήμη του Λουκά Παπαδήμου» στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μειώθηκε δραματικά, θυμάται ένας πρώην συνάδελφος της ΕΚΤ, " Το κύρος του κυριολεκτικά συνετρίβη."

Είχε κάνει μεγάλο κόπο να εξηγήσει στους συναδέλφους του, αυτή την εξωφρενική διαδικασία της χειραγώγησης των βασικών οικονομικών μεγεθών.

Κατά την υποβολή της πρώτης έκθεσης σύγκλισης του 1998, η Αθήνα δεν πληρούσε κανένα από τα τέσσερα κριτήρια του Μάαστριχτ.

Ένα χρόνο αργότερα εξεπλάγησαν όλοι από το δημόσιο χρέος.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε προσθέσει στα στοιχεία, που έδωσε στις Βρυξέλλες, τα έξοδα που περιλάμβαναν τον τομέα των εξοπλισμών.

Ο Παπαδήμος ήταν ενημερωμένος για όλες αυτές τις μεθοδεύσεις.

Οι πρώην συνάδελφοί του εκπλήσσονται από το γεγονός ότι, ο ίδιος τώρα, πηγαίνει στην πολιτική.

Τον καθιστούν ακατάλληλο ως πολιτικό.


Πηγή: handelsblatt