ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΡΙΚ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συμφώνησαν Παπανδρέου και Σαμαράς να παραδώσουν την εξουσία στον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο, πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ.

Πίσω από τις πλάτες των Ελλήνων και χωρίς να υπολογίσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, 5 μέρες παζάρευαν με τους υποψηφίους μελλοντικούς Πρωθυπουργούς.


Ο Παπανδρέου, χωρίς καμιά νομιμοποίηση, πέρασε
από τη  Βουλή τα χειρότερα μέτρα λιτότητας, που παρόμοια δεν έχουν αντικρίσει πολίτες της ΕΕ και της Ελλάδας.

Πιστεύοντας ότι θα αποφύγει να γραφτεί το όνομά του στις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, εξοντώνοντας την ελληνική οικονομία-κοινωνία, με αδικαιολόγητα άδικα και σκληρά μέτρα λιτότητας και πώληση της εθνικής περιουσίας, συμφώνησε, κατόπιν πολιτικών συμφερόντων, με τον Α. Σαμαρά, να παραδώσουν την εξουσία ουσιαστικά στις τράπεζες...

Οι άνθρωποι των τραπεζών (οικονομικοί σύμβουλοι,τραπεζίτες κλπ) έχουν αποδείξει ότι "βλέπουν" μόνο νούμερα, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στις αποφάσεις τους το αντίκτυπο αυτών στην κοινωνία.

Με άλλα λόγια, η δουλειά αυτών των ανθρώπων είναι να πηγαίνουν καλά τα νούμερα, ίσως με οποιοδήποτε κόστος.

Δεν έχω ακούσει ποτέ κάποια τράπεζα  να δείχνει ανθρωπιά σε μια ενδεχόμενη καθυστέρηση πληρωμής δανείου, ή πόσο περισσότερο, σε μια αδυναμία άμεσης αποπληρωμής δανείων ή τόκων.

Δε νομίζω να τους απασχολεί αν έχασες τη δουλειά σου και αδυνατείς να πληρώσεις. Αν έχεις στεγαστικό δάνειο, θα στο πάρουν το σπίτι και ας μείνει η οικογένειά σου στο δρόμο!

Δε πα να ψοφήσεις!
Η τράπεζα θέλει πίσω τα λεφτά της και με τόκο!

Σε μια μεγάλη επιχείρηση, με ενδεχόμενο οικονομικό πρόβλημα,  ο οικονομικός σύμβουλος το πρώτο πράγμα που θα κάνει, για να ισοσταθμίσει τα οικονομικά, θα είναι οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών των εργαζομένων και αυτό γιατί μειώνουν άμεσα τα έξοδα.
Αυτό δε σημαίνει ότι θα λυθεί το πρόβλημα, αλλά ότι ίσως θα παραταθεί το πρόβλημα.

Οποιοσδήποτε να διαβάσει ένα βιβλίο διοίκησης επιχειρήσεων, θα κατανοήσει ότι κάθε επιχείρηση
είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αλληλεπιδρά στο εργασιακό περιβάλλον και ΟΧΙ ΝΟΥΜΕΡΑ!

Εγώ τέτοιας ιδεολογίας ανθρώπους δε θεωρώ ότι μπορούν να σώσουν μία χώρα, αλλά να την οδηγήσουν σε μια επώδυνη κοινωνική  καταστροφή.

Μακάρι να βγω ψεύτης, η ιστορία θα το δείξει.


0 σχόλια: