ΚΙΝΑ: ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΡΕΝΟ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 500 km/h‏

  • Αναρτήθηκε: 30.12.11 -
Η Κίνα προχωράει σε ένα τεχνολογικό επίτευγμα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο λόγος για το υπερσύγχρονο τρένο που φιλοδοξεί να φτάσει ταχύτητες που αγγίζουν τα 310 μίλια την ώρα ή 500 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Η Κίνα έχει κατασκευάσει το μεγαλύτερο σύστημα σιδηροδρόμων με υψηλές ταχύτητες, αλλά μια μοιραία σύγκρουση τον Ιούλιο, με 40 θύματα ανέστειλε καινούρια έργα.

Το νέο πειραματικό τρένο έχει κομψή σχεδίαση, εμπνευσμένη από ένα αρχαίο κινέζικο σπαθί και κατασκευάστηκε από ενισχυμένο πλαστικό με ανθρακονήματα από κράμα μαγνησίου για μείωση βάρους και αύξησης της ταχύτητας.


Οι ταχείες αμαξοστοιχίες της Κίνας ταξίδευαν, μέχρι πρότινος, με 300 km/h, αλλά το ατύχημα του Ιουλίου ανάγκασε την κυβέρνηση να μειώσει τα όρια εν μέσω έντονης δημόσιας κριτικής για τα αίτια του ατυχήματος.Τα νέα σχέδια της Κίνας έχουν ως στόχο, μιας ταχείας διαδρομής Πεκίνου - Χονγκ Κονγκ με υψηλές ταχύτητες έως το 2015.

Το Υπουργείο Σιδηροδρόμων στην Κίνα θα επενδύσει 300δις γουάν (36,3δις ευρώ) για τη δημιουργία σιδηροδρομικών υποδομών το 2012, ενώ υπολογίζεται ότι έχει δαπανήσει 469 δις γουάν (56,75 δις ευρώ) φέτος και 700 δις γουάν (84,7 δις ευρώ) το 2010.

Αυτά τα υπέρογκα ποσά έχουν μεσολαβήσει στην ταμειακή ανεπάρκεια και χρεών του υπουργείου, καθώς και στην λήξη δανειοδότησης ορισμένων τραπεζών.

Πηγή: telegraph