ΚΟΡΕΑ: ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ

  • Αναρτήθηκε: 11.12.11 -
Η βόρειος Κορέα προειδοποιεί τη Νότια Κορέα για τον φωτισμό πύργων σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δένδρου. Η Νότια Κορέα θέλει να επιτρέψει στους Χριστιανούς να φωτίσουν δύο πύργους, στολισμένους σαν χριστουγεννιάτικο δένδρο, κοντά στα σύνορα της Βόρειας Κορέας παρά την ισχυρή αντίθεση του Pyongyang.


Ένας αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας είπε ότι "Αυτό το δένδρο θα φωτιστεί και πάλι αυτό το μήνα και θα επιτραπεί και σε άλλες χριστιανικές ομάδες να φωτίσουν άλλα δύο δένδρα. Η απόφαση αυτή έχει ως στόχο να εξασφαλίσει την ελευθερία της έκφρασης και της θρησκείας.".

Κρατική ιστοσελίδα της Βόρειας Κορέας έγραψε ότι η απόφαση αυτή έχει ως στόχο τον ψυχολογικό πόλεμο που ασκεί η Νότια Κορέα και μπορεί να προκαλέσει απροσδόκητες συνέπειες.

Τα δένδρα φέρεται να φωτιστούν στις 23 Δεκεμβρίου, για 15 ημέρες, ενώ παράλληλα θα ενισχύσουν την ασφάλεια κοντά στα τρία δένδρα.

Τα Βόρια και Νότια κράτη της Κορέας είχαν εμπλακεί σε ένα καταστροφικό 3ετή πόλεμο στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Ο πόλεμος έληξε με ανακωχή και όχι με συνθήκη ειρήνης, αφήνοντας την κορεατική χερσόνησο πρακτικά σε εμπόλεμη κατάσταση.

Πηγή: telegraph