ΟΥΓΓΑΡΙΑ: ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΙΝΗΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

  • Αναρτήθηκε: 4.12.11 -
Οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των φιλανθρωπικών οργανώσεων είναι εξοργισμένοι με ένα νέο νόμο στην Ουγγαρία, ο οποίος ποινικοποιεί ουσιαστικά τους άστεγους.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκές αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ο νέος κανονισμός που προτάθηκε για πρώτη φορά από τον Kocsis Mate, βουλευτής από το κυβερνών συντηρητικό κόμμα Fidesz, η έλλειψη στέγης θα πρέπει να τιμωρηθεί


με έως και 600 δολάρια πρόστιμο ή ακόμη και φυλάκιση.


Αν κάποιος βρίσκεται να κοιμάται στους δρόμους, θα λάβει αρχικά μόνο μια προειδοποίηση από τις αρχές.
Ο νόμος ψηφίστηκε από την πλειοψηφία τον περασμένο μήνα στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σήμερα περίπου 10.000 άστεγοι άνθρωποι στους δρόμους της  Βουδαπέστης και η κυβέρνηση αισθάνεται ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτούς τους αριθμούς.

Ωστόσο, οι φιλανθρωπικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι ο νόμος αυτός δεν μπορεί να επιβληθεί.

Ο Miklos Vecsei, αναπληρωτής επικεφαλής της Ουγγρικής Υπηρεσίας Charity Μάλτας, δήλωσε στο BBC, ότι το πρόβλημα της μεγάλης φτώχειας στη χώρα θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί, πριν η κυβέρνηση αρχίσει να διώκει τους φτωχούς και τους άστεγους.

Όπως πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η Ουγγαρία βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση.
Ο οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας έχει υποβαθμίσει τα κρατικά ομόλογα της χώρας σε «junk», το νόμισμα florint έχει υποχωρήσει σε χαμηλά, όλων των εποχών, επίπεδα έναντι του ευρώ .

Το εθνικό ποσοστό ανεργίας είναι περίπου κατά 10,7%, ωστόσο, για την κύρια μειονότητα της χώρας, τους Ρόμα (γνωστοί ως «Τσιγγάνοι»), το ποσοστό των ανέργων πιστεύεται ότι είναι οπουδήποτε από 60% σε 90%.

Το RTT News ανέφερε ότι σχεδόν το ήμισυ των ανέργων της Ουγγαρίας, είναι εκτός εργασίας για περισσότερο από ένα χρόνο.

Πηγή: ibtimes