Οι κυριότεροι γερμανικοί τίτλοι ειδήσεων

  • Αναρτήθηκε: 8.2.12 -
Οι τίτλοι ειδήσεων από τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης σήμερα.







Ελληνική εξέγερση ενάντια στη λιτότητα. Περίπου 15.000 άνθρωποι το πρωί της Τρίτης στην Αθήνα φώναξαν συνθήματα θυμού ενάντια στις καταπατήσεις της ΕΕ για την αναδιάρθρωσης της κοινωνίας. Η απεργία παρέλυσε τη χώρα, τα τρένα δεν ταξίδεψαν και τα νοσοκομεία λειτούργησαν μόνο για έκτακτα περιστατικά. Στη Γερμανία δεν έχει ακόμα κανείς ιδέα. Η Ολλανδή επίτροπος Neelie Kroes ανέφερε σε δήλωσή της για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και πως μια τέτοια κίνηση δε θα είναι καταστροφική.

Μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων, η ελληνική λίστα λιτότητας είναι σχεδόν έτοιμη. Σήμερα πρόκειται να γίνουν και οι τελικές διορθώσεις. Οι νέες οικονομικές βοήθειες είναι πολύ κοντά. Το νέο πακέτο σκληρών μέτρων λιτότητας είναι στην τελική ευθεία, με στόχο να ανταποκριθούν οι απαιτήσεις των διεθνών δανειστών.

Το ελληνικό κόστος αναδιάρθρωσης θα κοστίσει στη Γερμανία 25 δισεκατομμύρια. Άρα η διάσωση της Ελλάδας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το Γερμανό φορολογούμενο. Οργισμένοι Έλληνες καίνε γερμανικές σημαίες.

Η κατάσταση στη Ελλάδα ακόμα πιο δραματική! Στην Αθήνα διαδηλώσεις, απεργίες και ταραχές στους δρόμους. Τα τεράστια προβλήματα της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα συντελούν στην αδυναμία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που έχουν αποφασιστεί σε πολιτικό επίπεδο και μόλις μετά βίας μπορούν να εφαρμοστούν.

Ο αγώνας για τη λιτότητα συνεχίζεται. Οι διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα θα συνεχιστούν την Τετάρτη. Μια συμφωνία είναι στον ορίζοντα. Ένας 15σέλιδος κατάλογος μέτρων λιτότητας είναι έτοιμος, παρέχοντας περικοπές σε όλους τους τομείς.

Δε μπορεί να σωθεί!
Οι Έλληνες βιώνουν σήμερα πρωτόγνωρες καταστάσεις. Προσφεύγουν σε συσσίτια, κοιμούνται στα πάρκα και η ανεργία έχει ξεπεράσει το 20%. Η δικαιοσύνη θα πρέπει να έχει την ίδια ισχύ στους πλούσιους και στους φτωχούς.