Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ

  • Αναρτήθηκε: 2.2.12 -
Ο Έλληνας ηγέτης της εκκλησίας, Ιερώνυμος,  προειδοποιεί για κοινωνική αναταραχή λόγω των άδικων περικοπών που αναγκάζουν τους ανθρώπους να πεινάνε. Οι περικοπές του προϋπολογισμού θα οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη. Παρόμοιες περικοπές των δαπανών της κυβέρνησης έχουμε να δούμε από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.


Προειδοποίηση έλαβε και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην επίσκεψή της στην Κίνα για να δώσει διαβεβαιώσεις για την κρίση χρέους στην Ευρώπη. "Η έλλειψη στέγης και η πείνα έχουν πάρει εφιαλτικές διαστάσεις", δήλωσε ο Ιερώνυμος. "Η υπομονή των Ελλήνων εξαντλείται, δίνοντας τη θέση της στην αίσθηση θυμού και ελοχεύει ο κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης και αυτό δε μπορούμε να το αγνοήσουμε πλέον." Πρόσθεσε επίσης ότι "Το φάρμακο που παίρνουμε έχει αποδειχθεί μοιραίο για το έθνος".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε: "Ως χώρα έχουμε φτάσει στο χείλος της επίσημης πτώχευσης". Η ελληνική εκκλησία συμπαραστάθηκε με μια κίνηση φιλανθρωπίας αυτή τη βδομάδα, όσο υπήρχαν θερμοκρασίες ψύχους που μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο της ζωής των αυξανόμενων αστέγων. Η ανεργία έφτασε το 19,2% τον Οκτώβριο και οι νέοι κάτω τον 25 ετών είναι κατά 47,2% άνεργοι σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Πηγή: dailymail