Η MasterCard δοκιμάζει την βιομετρική πιστωτική κάρτα.

POS που δέχεται πιστωτική κάρτα
Για να πληρώσει κάποιος σύντομα πλέον δεν θα χρειάζεται το PIN. Η MasterCard πειραματίζεται με τις πιστωτικές κάρτες, που θα συμπεριλαμβάνουν σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων και θα δώσει την μάχη με τους ανταγωνιστές της όπως την Apple.

Μια χρεωστική κάρτα για τον τρέχοντα λογαριασμό, μία για το κοινό λογαριασμό με το σύντροφό τους και στη συνέχεια, μερικές πιστωτικές κάρτες. Όσο περισσότερες πλαστικές κάρτες στο πορτοφόλι του μαζεύει κάποιος, τόσο πιο δύσκολο είναι να θυμάται τους αριθμούς PIN των τεσσάρων ψηφίων. Το να γράψει κάποιος τον κωδικό στο πίσω μέρος ή στο σημειωματάριο του κινητού, δεν είναι λύση, γιατί έτσι γίνεται πιο εύκολο για τους κλέφτες για να αδειάσουν τους λογαριασμούς.

Η MasterCard έχει πλέον ανακοινώσει μια άλλη λύση. Η εταιρία σχεδιάζει ότι οι πελάτες της στο μέλλον θα μπορούν να εντοπίζονται μέσω των δακτυλικών αποτυπώματα τους στο ΑΤΜ και στο ταμείο του σούπερ μάρκετ. Ένας αισθητήρας σε μία νέα πιστωτική κάρτα θα σαρώνει την άκρη του δακτύλου του και έτσι θα σηματοδοτεί τον αναγνώστη της κάρτας, που θα επιτρέπει την χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού.

Η νέα κάρτα θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στην Νότια Αφρική. Μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ και μια τράπεζα θα συμμετέχουν στο projekt. Το προσωπικό στα καταστήματα, θα παρατηρήσουν πως η διαδικασία φτάνει στον πελάτη. Στην Ευρώπη και την Ασία, θα υπάρχουν δοκιμές κατά τους προσεχείς μήνες. Εάν η δοκιμαστική φάση είναι επιτυχής, η βιομετρική MasterCard θα μπορούσε να διανεμηθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους σε όλο τον κόσμο, λένε.

Αυτή η κάρτα δεν μπορεί να τη δανείσει κάποιος

Η τεχνική λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως στα smartphone. Έως και δύο δακτυλικά αποτυπώματα του κατόχου αποθηκεύονται σε ένα τσιπ. Ο πελάτης πρέπει να σαρώσει τα δάχτυλά του σε ένα κατάστημα τράπεζας.

Σύμφωνα με το περιοδικό τεχνολογίας «Engadget», η οποία επέτρεψε να δοκιμάσει την κάρτα, και τα δύο μοντέλα πρέπει να προέρχονται από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της κάρτας. Η κάρτα έτσι δεν μπορεί να δοθεί στο σύντροφό του για αγορές. Στην έκθεσή της, οι ελεγκτές δείχνουν ικανοποιημένοι με την τεχνολογία

Η MasterCard λέει ότι η κλασική συσκευή ανάγνωσης καρτών σε ταμεία σούπερ μάρκετ δεν θα αναβαθμιστεί με νέα στοιχεία. Το προηγούμενο λογισμικό στις συσκευές αναγνωρίζουν την βιομετρικά προστατευόμενη πιστωτική κάρτα. Στις τράπεζες, ωστόσο, νέα μηχανήματα δύσκολα θα αποφευχθεί να χρησιμοποιηθούν. Επειδή οι κάρτες που υπάρχουν συνήθως εισάγονται πριν ζητηθεί ο αριθμός PIN στο τερματικό.

Μια πρόκληση αναμέτρησης για υπηρεσίες όπως τη Apple Pay

Τα σχέδια είναι μια πρόκληση αναμέτρησης για υπηρεσίες όπως τη Apple Pay. Για το μέλλον, οι πιστωτικές κάρτες MasterCard πρέπει να είναι εξοπλισμένες έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν επίσης να πληρώνουν ανέπαφα. Έτσι, η Mastercard θα πρέπει να αποκτήσει πλεονέκτημα τουλάχιστον στην Ευρώπη κατά της Apple.

Ακούγεται βολική λύση η MasterCard για γρήγορη πληρωμή. Ξανά και ξανά όμως αναφέρονται αδυναμίες στο αισθητήρα των δακτυλικών αποτυπωμάτων. Διότι στο χάος στο Computer Club που επικρατεί κατάφεραν να ξεκλειδώσουν με ένα τεχνητό δάχτυλο ένα iPhone. Ακόμα και από τις φωτογραφίες μπορεί να αντιγράψουν ένα δακτυλικό αποτύπωμα στις μέρες μας. Και αν μη τι άλλο, προειδοποιούν οι υποστηρικτές της προστασίας δεδομένων να εγκαταλείψουμε τα βιομετρικά στοιχεία για να αποκτήσουμε μια περισσότερη άνεση στη ζωή μας.

0 σχόλια: