Η Intel θα ανακοινώσει νωρίτερα τις νέες πλατφόρμες με τα νέα τσιπ.

Η Intel θα ανακοινώσει τις πλατφόρμες Basin Falls , Skylake-X και Kaby Lake-X
Η Intel θα ανακοινώσει τις πλατφόρμες Basin Falls,
Skylake-X και Kaby Lake-X, δύο μήνες νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με φήμες. Ο κατασκευαστής τσιπ είναι έτοιμος να το αναγγείλει στην έκθεση υπολογιστών Computex 2017 στην Ταϊπέι στα τέλη Μαΐου, όπου μάλλον θα μιλήσει για αυτές.

Η εταιρεία θα κυκλοφορήσει επίσης τα τσιπ Lake Coffee τον Αύγουστο, πολύ νωρίτερα από ό, τι αναγγέλθηκε από την ημερομηνία Ιανουαρίου του 2018. Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο η Intel πραγματοποιεί ξαφνικά τις προσαρμογές προγραμματισμού, δεν είναι ακόμα σαφής, αν και μπορεί να είναι ένας βασικός παράγοντας η AMD που έρχεται στο προσκήνιο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι επεξεργαστές της AMD, Ryzen 5 και Ryzen 7, συζητήθηκαν πολύ, εν μέρει επειδή συναγωνίζονται τις μάρκες της Intel, προσφέροντας υψηλότερες μετρήσεις πυρήνα και καλύτερη απόδοση με λιγότερα χρήματα. Η επιτάχυνση της κυκλοφορίας των νέων προϊόντων της Intel φαίνεται να είναι ο τρόπος για να στρέψει τα φώτα προς το μέρος της.

Aυτή είναι η ανανέωση που αναμένεται να παρουσιάσει η Intel τους ερχόμενους μήνες:
                                                                             Skylake-X    

Ο Skylake-X είναι φανερό ότι θα είναι διαθέσιμο σε αρχιτεκτονικές έξι, οκτώ και δέκα πυρήνων, είναι μια ενημέρωση της CPU. Η Intel θα κυκλοφορήσει ως τμήμα ενός desktop high-end ή HEDT τσιπ, σε ένα κύκλο ανανέωσης. Τα τρέχοντα τσιπ 6xxx HEDT είναι χτισμένα σε Broadwell και υποστηρίζουν το chipset X99, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2014. Όλες οι μάρκες Skylake-X θα έχουν TDP 140 W, σύμφωνα με αναφορές.

                                                Kaby Lake-X

Από την άλλη πλευρά, η σειρά Kaby Lake-X θα έχει επεξεργαστή τετραπλού πυρήνα 112 W και οι φήμες δείχνουν ότι θα έρθει με ενσωματωμένα γραφικά ικανά να τρέχουν στην πλατφόρμα X299, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά, που η Intel θα έχει κυκλοφορήσει ένα τσιπ τετραπλού πυρήνα με γραφικά. Ο τρόπος με τον οποίο η Kaby Lake-X θα αποστασιοποιηθεί από την παραλλαγή X270 δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

                                                                             Basin Falls

Το Basin Falls είναι η κωδική ονομασία για το νέο chipset X299 της Intel και τα chips Skylake-X και Kaby Lake-X που βασίζονται σε αυτό. Όλοι οι επεξεργαστές θα χρησιμοποιήσουν την κατασκευή 14-νανομέτρων, με τις μάρκες Kaby Lake-X να έχουν ενδεχομένως ελαφρά κλίση λόγω των βελτιστοποιήσεων της διαδικασίας.

Όλα τα μάρκες θα κυκλοφορήσουν στην αγορά ως Core i7-7000 σειρές επεξεργαστών χρησιμοποιώντας το Socket LGA 2066, το οποίο ονομάζεται Socket R4 κάτω από την πλατφόρμα Basin Falls.

                                                                             Coffee Lake

Το Coffee Lake, αν και είναι πολύ αναμενόμενο, αναμένεται να αποφέρει μόνο μικρά κέρδη απόδοσης, παρόμοια με τις βελτιώσεις που επιτυγχάνονται μετά από το Skylake. Τα τσιπ Kaby Lake φημολογείται επίσης ότι θα διαθέτουν περισσότερους πυρήνες, γεγονός που δίνει στην Intel τους έξι πυρήνες για πρώτη φορά. Οι μάρκες θα διατεθούν στο εμπόριο ως επεξεργαστές Core i7-8000.

Οι φήμες λένε ότι η Intel θα κυκλοφορήσει αρχικά αρκετούς επεξεργαστές core i3, i5 και i7 και τον Z370 τον Αύγουστο, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως. Επίσης, θα εκδώσει περισσότερους επεξεργαστές επιπλέον των επεξεργαστών H370, B360 και H310, πιθανώς στα τέλη του 2017 ή στις αρχές του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει δαπανήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια για να επιταχύνει το ρυθμό κατασκευής των τσιπ της.

Σχετικά άρθρα :

H intel θα διαθέσει τα νέα τσιπ το καλοκαίρι, πιθανόν τον Ιούνιο.
0 σχόλια: