Έτσι ζούνε οι Έλληνες σήμερα.

  • Αναρτήθηκε: 22.2.12 -
Ο Έλληνας δημοσιογράφος, Άρης Χατζηγεωργίου, σε συνέντευξή του στη New York Times εξηγεί τον ύπουλο τρόπο, κατά τον οποίο τα ελληνικά ΜΜΕ είναι συνυφασμένα με την πολιτική δομή της χώρας, καθώς εμποδίζουν την προβολή της οικονομικής κακοδιαχείρισης και επισκιάζουν κάθε ελπίδα για επίλυση της κρίσης.


Οι άνθρωποι αναζητούν οποιαδήποτε οδό διαφυγής, είτε στο εξωτερικό, είτε στην επαρχία. Ο κος Χατζηγεωργίου παραδέχεται πως έχει να πληρωθεί 4 μήνες από την εφημερίδα που εργάζεται. Το ίδιο και οι συνάδελφοί του. Κάποιοι από αυτούς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους για αυτό το λόγο, καθώς η εφημερίδα κήρυξε πτώχευση.

Αυτό που συνοψίζει την Ελλάδα είναι ότι όλοι μιλούν αδιάκοπα για την οικονομία. Το 25% των επιχειρήσεων της Ελλάδας έχουν κλείσει από το 2009 και το 50% των μικρών επιχειρήσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί μισθολογικά. Το ποσοστό των αυτοκτονιών αυξήθηκε 40% το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Η ανταλλακτική οικονομία έχει ξεπροβάλλει καθότι οι άνθρωποι προσπαθούν να εργαστούν μέσα σε ένα διαλυμένο οικονομικό σύστημα. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός ηλικίας κάτω των 25 ετών είναι άνεργος. Τον περασμένο Σεπτέμβρη οι οργανωτές των σεμιναρίων μετανάστευσης στην Αυστραλία, προσέλκυσαν 42 άτομα και συγκλονίστηκαν με τις 12.000 αιτήσεις που είχαν υπογραφεί.

Έλληνες τραπεζίτες έχουν παραδεχθεί ότι το ένα τρίτο των πολιτών έχει βγάλει τα χρήματά του από τις τράπεζες. Ένας τραπεζίτης του οποίου η δουλειά είναι να πείσει τους καταθέτες να κρατήσουν τα χρήματά τους στις τράπεζες είπε "Ποιος θα εμπιστευόταν μια ελληνική τράπεζα?".

Το Κατάρ σκέπτεται να επενδύσει 5 δις δολάρια σε διάφορα έργα στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων τουριστικών υποδομών. Ο Θεόδωρος Πελαγίδης, ένας έλληνας οικονομολόγος του Πανεπιστημίου του Πειραιά, δήλωσε "Ακούγεται ότι υπάρχουν σχέδια να μετατρέψουν τα νησιά, σε ακριβά σπίτια συνταξιοδότησης εύπορων ανθρώπων από άλλα μέρη της ηπείρου".

Πηγή: nytimes