Δανία: Στοχεύει να παράγει το 100% από αιολική ενέργεια.

  • Αναρτήθηκε: 26.3.12 -
Ο στόχος της Δανίας για τα επόμενα χρόνια είναι να αντικαταστήσει πλήρως την ηλεκτρική ενέργεια από αιολική. Ο πρώτος στόχος είναι να παρέχει μέχρι το 2020, το 35% της συνολικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.


Ο δεύτερος στόχος είναι ότι μέχρι το 2050 να αντικαταστήσει πλήρως την ηλεκτρική ενέργεια από την αιολική στο 100%.

Η κυβέρνηση της Δανίας κάνει μεγάλα βήματα πράσινης ενέργειας σκοπεύοντας να μειώσει δραστικά τον άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Ο Δανός Υπουργός για το κλίμα, την ενέργεια και την οικοδόμηση, Martin Lidegaard, επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι το Κοινοβούλιο συμφώνησε σε ένα σύνολο στόχων απεξάρτησης της Δανίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Ο κος Lidegaard δήλωσε: "Η Δανία θα είναι και πάλι ο παγκόσμιος ηγέτης στην μετάβαση της πράσινης ενέργειας. Αυτό θα μας προετοιμάσει για ένα μέλλον με αυξημένες τιμές πετρελαίου και άνθρακα. Επιπλέον θα δημιουργήσει μερικές από τις θέσεις εργασίας που χρειαζόμαστε τόσο απελπισμένα τώρα και στα επόμενα χρόνια".

Αυτή η ιστορική απόφαση θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την εξάρτηση των ευμετάβλητων τιμών των ορυκτών καυσίμων και θα δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή οικονομία.

Πηγή: guardian