Τι θα συνέβαινε εάν χτυπούσε πυρηνική βόμβα την Ουάσιγκτον;

  • Αναρτήθηκε: 17.3.12 -
Μια τρομακτική έκθεση προβλέπει τις καταστροφές που θα μπορούσε να προκαλέσει μια τρομοκρατική επίθεση με πυρηνικά στην Ουάσιγκτον.


Σε ακτίνα μισού μιλίου θα έθετε πολύ μικρές πιθανότητες επιβίωσης, καθώς και των κτιριακών υποδομών. Στην έρευνα έγινε προσομοίωση στην καρδιά της πόλης, δύο τετράγωνα μακρυά από το Λευκό Οίκο. Όλα τα κτίρια συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, του Καπιτωλίου, του Υπουργείου Οικονομικών, του Παλαιού Εκτελεστικού Γραφείου θα καταστρεφόντουσαν αμέσως.


Η περιοχή σε απόσταση μισού μιλίου θα μπορούσε να υποστεί εκτεταμένες ζημιές, πυρκαγιές και οι άνθρωποι σοβαρούς τραυματισμούς. Σε απόσταση 3 μιλίων οι άνθρωποι θα μπορούσαν να υποστούν ελαφρά τραύματα και τα κτίρια ελαφρές ζημιές. 10 έως 20 χιλιόμετρα από το σημείο της έκρηξης, η ραδιενέργεια θα μπορούσε να προκαλέσει ναυτία και εμετό και το θάνατο εάν δεν υπάρξει ιατρική περίθαλψη. Οι άνθρωποι θα πρέπει να αναζητήσουν καταφύγιο αμέσως, εάν δε μπορέσουν να εκκενώσουν την περιοχή στα πρώτα 10 λεπτά. Στην ζώνη κοντά στην έκρηξη οι άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν χρόνια αργότερα. Τουλάχιστον 12 με 24 ώρες θα πρέπει να παραμείνουν σε καταφύγια, μέχρις ότου μειωθεί η ένταση της ακτινοβολίας.


Πέρυσι πραγματοποιήθηκε σχέδιο αντιμετώπισης πυρηνικής τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά σύμφωνα με την έρευνα, θα μπορούσε να είναι βασισμένο σε χειρότερο σενάριο.

Σε αντίθεση με τις βόμβες του Ψυχρού Πολέμου, που αποδεκάτιζαν ολόκληρες πόλεις, οι μικρότερες βόμβες θα άφηναν επιζώντες.


Πηγή: dailymail