Μέτρα λιτότητας και στην Ολλανδία.

  • Αναρτήθηκε: 20.3.12 -
Η Ολλανδία, αν και σκληροπυρηνική της δημοσιονομικής πειθαρχίας, έχει τα ίδια προβλήματα με Ισπανία και Ιταλία και οδεύει προς την παραβίαση του φορολογικού συμφώνου. Απ ότι φαίνεται, η κυβέρνηση θα προβεί σε μέτρα λιτότητας προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι.


Σύμφωνα με το Γραφείο οικονομικής πολιτικής ανάλυσης (CPB), το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ολλανδίας ενδέχεται να αυξηθεί στο 4,6% του ΑΕΠ κατά το 2012. Αυτό το επίπεδο ελλείματος υπερβαίνει κατά πολύ το όριο του 3% που έχουν δεσμευτεί οι Ευρωπαϊκές χώρες.

Το CPB είχε κάνει την εξής δήλωση: "Η Ολλανδία βρίσκεται αντιμέτωπη με τα ίδια προβλήματα, όπως της Ιταλίας και της Ισπανίας".

Ο Tim Geithner, Υπουργός Οικονομικών της ΗΠΑ, προειδοποίησε σχετικά με την επιβολή των στόχων: "Εάν κάθε φορά που η οικονομική ανάπτυξη απογοητεύει τις κυβερνήσεις, αναγκάζοντας τες αμέσως να μειώσουν τις δαπάνες ή να αυξήσουν τους φόρους για να αναπληρώσουν τα ελλείμματα, τότε κινδυνεύουν να δημιουργήσουν μια αυτοτροφοδοτούμενη δίνη λιτότητας που σκοτώνει την ανάπτυξη".

Πηγή: telegraph