Ουκρανία: Ο θανάσιμος βιασμός μικρού κοριτσιού που συγκλόνισε και ντρόπιασε τη χώρα

  • Αναρτήθηκε: 31.3.12 -
Το 18χρονο θύμα, Oksana Makar, βιάστηκε, στραγγαλίστηκε, πυρπολήθηκε και πέθανε. Αυτή η κτηνωδία είναι μάταιη όσο η κακοποίηση των γυναικών στην Ουκρανία θεωρείται φυσιολογική.


Το 18χρονο κορίτσι δολοφονήθηκε στις 9 Μαρτίου στην πόλη Mykolaiv σε ένα εργοτάξιο. Το σώμα της σιγόκαιγε 10 ώρες, ώσπου ανακαλύφθηκε και έγινε έκκληση για βοήθεια.

Δυο από τους τρεις άνδρες που διέπραξαν το έγκλημα αφέθηκαν ελεύθεροι. Η οργή του λαού ανάγκασε την αστυνομία να το ξανασκεφτεί και να επανεξετάσει την περίπτωση. Οι τρεις άνδρες τέθηκαν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της τηλεόρασης 24 TV, το 75% του ουκρανικού πληθυσμού πιστεύει ότι άτυχη κοπέλα έφερε κάποια ευθύνη σε αυτή την τραγωδία.

Ένας δημοφιλής blogger της Ουκρανίας έγραψε ότι "Η φρικτή μοίρα του κοριτσιού, το ακρωτηριασμένο σώμα της, η προκλητική δυστυχία της και το χαμηλό υπόβαθρό της, αποκαλύπτουν πολλά για την κοινωνία της Ουκρανίας. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές παρόμοιες περιπτώσεις εκεί έξω. Στην Ουκρανία οι ιστορίες βίας των γυναικών αφθονούν. Τα περισσότερα θύματα πηγαίνουν κατευθείαν στον τάφο εάν οι οικογένειες έχουν τα χρήματα ή τις συνδέσεις και υπάρχει μικρή ελπίδα δικαιοσύνης".

Πηγή: guardian