Ο Παπαδήμος υπονόησε τρίτο πακέτο διάσωσης και περισσότερα μέτρα λιτότητας.

  • Αναρτήθηκε: 19.3.12 -
Ο Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, επιμένει ότι μια μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων, θέλει να κάνουν ότι χρειάζεται για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρόλο των σχεδόν καθημερινών διαδηλώσεων κατά των μέτρων λιτότητας.


Ο κος Παπαδήμος είπε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να αποφύγει άλλη μια αναδιάρθρωση χρέους και ότι οι πολιτικοί ηγέτες είναι προετοιμασμένοι να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους, για να εφαρμόσουν διαρθρωτικές και φορολογικές ρυθμίσεις.

Ο κος Παπαδήμος περιφρονεί τις ευρέως διαδεδομένες ανησυχίες της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα ίσως να χρειαστεί περαιτέρω εξωτερική υποστήριξη, εφόσον δε θα βρίσκεται σε θέση να επιστρέψει στις χρηματοπιστωτικές αγορές μέχρι το 2015.

Οι Έλληνες ηγέτες θα προχωρήσουν στην διεξαγωγή των εθνικών εκλογών τέλη Απριλίου ή αρχές Μαϊού, παρά την επίκριση αυτής της απόφασης από τους Γερμανούς. Ωστόσο ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ είπε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν κάτω από οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Ο κος Παπαδήμος είπε ότι: "Σχεδόν σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης έχει καταγραφεί ότι μια μεγάλη πλειοψηφία, μεταξύ 70% - 80%, υποστηρίζει τη συνέχιση της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και αυτό συνεπάγεται στο ότι παρά τις θυσίες, είναι διατεθειμένοι να κάνουν αυτό που χρειάζεται, ώστε να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ".

Πηγή: cnn