Ο επικεφαλής της Task Force Ράιχενμπαχ προειδοποιεί για περαιτέρω περικοπές.

  • Αναρτήθηκε: 19.3.12 -
Ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ, προειδοποιεί την Ελλάδα για περαιτέρω μέτρα λιτότητας , αν και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του για το πως εξελίσσεται η κατάσταση.


Ο σκεπτικισμός σχετικά με την εφαρμογή των υποσχόμενων μέτρων περικοπών από την ελληνική κυβέρνηση, έχει ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό.

"Η Ελλάδα κατάφερε κάτι μοναδικό. Έβαλε τις βάσεις της προόδου. Όμως έχουν ωθήσει τους Έλληνες πολίτες μέχρι τα όρια της ανοχής που δέχονται να υποστούν. Αυτό θα πρέπει να το παρακολουθήσουμε", δήλωσε ο κος Ράιχενμπαχ.

Ο κος Ράιχενμπαχ δεν περιμένει πολιτική αναταραχή μετά τη διεξαγωγή των αναμενόμενων εκλογών. Πιστεύει ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες, τα πολιτικά πρόσωπα που συμφώνησαν τις μεταρρυθμίσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ, να έχουν και στο μέλλον λόγο για την πορεία της χώρας.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι όχι μόνο τα 2 μεγάλα κόμματα αποδέχτηκαν την πιστή εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, αλλά και μερικά άλλα κόμματα έδωσαν αυτό το σήμα. Επισημαίνει ότι λόγω της αδυναμίας των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την αγορά, οι εξαγωγές δε θα έχουν την ίδια δυναμική  σε σχέση με το 2011. Η γραφειοκρατία στην Ελλάδα επηρεάζει τις εξαγωγές με χρονοβόρες διαδικασίες, περίπου διπλάσιες απ ότι στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Ο γερμανικός τουρισμός φέτος είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι και αυτό θα επηρεάσει άμεσα τα έσοδα του κράτους.

Πηγή: welt