Η σύλληψη και η απελευθέρωση του George Clooney (PICS, VIDEO)

  • Αναρτήθηκε: 16.3.12 -
Ο διάσημος ηθοποιός, George Clooney, συνελήφθη μετά από διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσιγκτον. Ο Clooney και ο πατέρας του αγνόησαν τις 3 προειδοποιήσεις, να μη διασχίσουν τη γραμμή της αστυνομίας και τελικά τους περάσαν τις χειροπέδες.


Ο George Clooney διαμαρτυρήθηκε ζητώντας να τερματιστεί το δράμα των αθώων παιδιών του Σουδάν που πεθαίνουν από την πείνα. Λίγο πριν συλληφθεί, έκανε τις εξής δηλώσεις στο CNN:

"Πρέπει να επιτραπεί άμεση και επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στο Σουδάν, προτού γίνει η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο. Η κυβέρνηση του Χαρτούμ πρέπει να σταματήσει να σκοτώνει τυχαία, αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Τελικά ο σταρ του Χόλιγουντ απελευθερώθηκε.

Ο Clooney βρέθηκε στην Ουάσιγκτον αφού πρώτα είχε επισκεφτεί το Σουδάν την Τρίτη. Την Τετάρτη είχε καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, σχετικά με το θέμα της βίας στην περιοχή. Συναντήθηκε επίσης με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο για να εκφράσει τις ανησυχίες του για το λαό του Σουδάν. Το Σουδάν είχε αρνηθεί τις ανθρωπιστικές οργανώσεις βοήθειας στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις 250.000 άνθρωποι βρίσκονται στα πρόθυρα του λοιμού.








Πηγή: dailymail