Νέο σκάνδαλο Σαρκοζί με Καντάφι

  • Αναρτήθηκε: 29.4.12 -
Νέα στοιχεία βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για ακόμα ένα σκάνδαλο που αφορά τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Ο Σαρκοζί έλαβε δώρο 50 εκατομμυρίων ευρώ από τον Καντάφι για να τον βοηθήσει να πάρει εξουσία..


Η επανεκλογή του Σαρκοζί φαίνεται δύσκολη μετά το νέο σκάνδαλο. Η γαλλική νομοθεσία απαγορεύει τη λήψη πληρωμών σε μετρητά που υπερβαίνουν τις 6.300£, αλλά μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα υποστήριξε ότι νομιμοποιήθηκε μαζική δωρεά μέσω τραπεζικών λογαριασμών του Παναμά και της Ελβετίας.

Ο Σαρκοζί βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση να δώσει εξηγήσεις στους αντιπάλους του, υπό το πρίσμα αδιάσειστων στοιχείων. Το έγγραφο δημοσιοποιήθηκε στο Παρίσι και δείχνει ότι Ο Γάλλος ηγέτης και ο πρώην δικτάτορας της Λιβύης έκαναν παράνομη οικονομική συμφωνία, όταν ο Σαρκοζί προωθήθηκε στην εξουσία το 2007.

Το έγγραφο είναι γραμμένο στα αραβικά με την υπογραφή του επικεφαλή του Καντάφι, Mussa Kussa το 2006 και αναφέρεται σε μια συμφωνία στήριξης της εκστρατείας του υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές, Νικολά Σαρκοζί, με ένα ποσό που ισοδυναμεί με 50 εκατομμύρια ευρώ.

"Έχουμε όλες τις λεπτομέρειες και είμαστε έτοιμοι να αποκαλύψουμε τα πάντα. Το πρώτο πράγμα που θέλουμε από αυτόν τον καραγκιόζη, είναι να δώσει πίσω τα χρήματα στο λαό της Λιβύης".

Διαβάστε επίσης:
Μεγάλο σκάνδαλο με Στρος Καν και Σαρκοζί
Πηγή: dailymail