Μεγάλο σκάνδαλο με Στρος Καν και Σαρκοζί

  • Αναρτήθηκε: 28.4.12 -
Στη Γαλλία εξελίσσεται μεγάλο σκάνδαλο. Ο Στρος Καν ισχυρίζεται ότι θα μπορούσε να οριστικοποιήσει τον πολιτικό θάνατο του Σαρκοζί. Αποκαλύπτει ότι διαθέτει ικανές αποδείξεις για την εμπλοκή του Γάλλου Προέδρου στην υπόθεση της καμαριέρας..


Ο Στρος Καν αν δεν είχε μεσολαβήσει το σκάνδαλο με την καμαριέρα, θα βρισκόταν πιθανώς στη θέση του Ολάντ και θα ήταν ο πιο ισχυρός πολιτικός αντίπαλος του Σαρκοζί στις εκλογές.

Σε συνέντευξη στην Guargian, ο Στρος Καν αναφέρει ότι οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν παγιδεύσει τα επτά κινητά του και τα προσωπικά του email. Αυτό του το αποκάλυψε μια φίλη του που δούλευε στο αρχηγείο του κόμματος του Σαρκοζί. Ο Στρος Καν κάνει λόγο για ένα διεθνές σκάνδαλο.

"Ίσως ήμουν πολιτικά αφελής, αλλά δε πίστευα ότι θα μπορούσαν να πάνε τόσο μακρυά. Δε πίστευα ότι θα μπορούσαν να βρουν κάτι που θα με σταματούσε".

Οι ισχυρισμοί αυτοί βασίζονται σε μελέτες του με τη βοήθεια ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ. Όλες οι κατηγορίες εναντίων του αποσύρθηκαν από τη Νέα Υόρκη τον Αύγουστο του 2011.

Ο Στρος Καν αναφέρει ότι την επόμενη μέρα του σκανδάλου θα επισκεπτόταν στο Βερολίνο την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, για να την πείσει να συναινέσει στο σχέδιο "Comprehensive". Το σχέδιο αυτό αφορούσε τη διάσωση της Ελλάδας από την επικείμενη καταστροφή και τη χρεοκοπία. Εάν η Γερμανία είχε συναινέσει σε αυτό το σχέδιο, τότε και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις θα ακολουθούσαν. Αντιθέτως η κρίση θα έβγαινε εκτός ελέγχου και θα εξαπλωνόταν στην Ισπανία, στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Πηγή: guardian