Ο Πούτιν μειώνει τους μισθούς των υπαλλήλων του Κρεμλίνου κατά δέκα τοις εκατό.

Λόγω της χαμηλής τιμής του πετρελαίου και των κυρώσεων η Ρωσία βρίσκεται σε οξεία οικονομική κρίση. Ο ηγέτης του Κρεμλίνου Πούτιν
θέλει να μειώσει τις κρατικές δαπάνες και αρχίζει με δραστικές περικοπές αμοιβών.

Λόγω της ακραίας οικονομικής κρίσης στη Ρωσία ο Βλαντιμίρ Πούτιν κόβει τους μισθούς του προσωπικού κατά δέκα τοις εκατό. Την Παρασκευή ενημέρωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας σχετικά με τις περικοπές, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Κρεμλίνου. 

Οι μισθολογικές περικοπές αποτελούν μέρος των σχεδίων για τη μείωση των δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό για το τρέχον έτος. Επιπλέον, οι κυρώσεις που επιβάλλονται από τη Δύση ως μέρος της σύγκρουσης Ουκρανίας-Ρωσίας κατά των κυρώσεων, με την οικονομία της χώρας υπό πίεση.

Σήμα για χιλιάδες άλλους δημοσίους υπαλλήλους

Η πρωτοβουλία της Πούτιν σηματοδοτεί ότι θα πρέπει να ισχύσει και για τους βουλευτές, γερουσιαστές, καθώς και χιλιάδες άλλους δημοσίους υπαλλήλους. Σύμφωνα με τη ρωσική Στατιστική Υπηρεσία του Προεδρικού Προσωπικού, που ελάμβανε μηνιαίο μέσο όρο των 232.375 ρούβλια ( 3.370 €) το περασμένο έτος.

Στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και σε κρατικές επιχειρήσεις Ρώσοι εργάτες διαμαρτύρονται εδώ και μήνες για μαζικές περικοπές μισθών. Επιπλέον, η ανεργία αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Η Ρωσία διέρχεται τη χειρότερη κρίση των τελευταίων 15 ετών, από τότε που ο Πούτιν ήρθε στην εξουσία.

0 σχόλια: