Η ΕΕ εξαγγέλλει το τέλος των λαμπτήρων αλογόνου.

Μετά το κλασσικό λαμπτήρα πυράκτωσης, ο λαμπτήρας αλογόνου θα εξαφανιστεί από την αγορά στην ΕΕ. Προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια, η παραγωγή λαμπτήρων αλογόνου που καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια θα απαγορευτούν σε όλα τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Πάνω απ 'όλα, επηρεάζονται τα φωτιστικά σχήματος τύπου αχλαδιού και κεριού της ενεργειακής κατηγορίας D. Αντ 'αυτού, οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και τα LED θα βρίσκονται κυρίως στα ράφια στο μέλλον. Υπάρχουν εξαιρέσεις, για παράδειγμα, όπως χρησιμοποιούνται στους προβολείς οροφής, και για λαμπτήρες αλογόνου σε λαμπτήρες γραφείου ή προβολείς. Τα υπόλοιπα αποθέματα μπορούν ακόμα να πωληθούν μετά το Σεπτέμβριο.

Ιστορικό της σταδιακής κατάργησης των λαμπτήρων αλογόνου είναι η αποκαλούμενη οδηγία για την οικολογική σχεδίαση της ΕΕ. Καθορίζει απαιτήσεις για την ενεργειακή απόδοση των προϊόντων. Στην πραγματικότητα, οι λαμπτήρες αλογόνου θα έπρεπε να είχαν εξαφανιστεί από την αγορά ήδη από το 2016, αλλά τότε τα κράτη μέλη της ΕΕ επέλεξαν παράταση της προθεσμίας. Από το 2012, οι συμβατικοί λαμπτήρες πυρακτώσεως έχουν απαγορευτεί στην ΕΕ.

0 σχόλια: