Υπόσχονται ευτυχία ενώ έρχεται σκληρή λιτότητα

  • Αναρτήθηκε: 30.4.12 -
Ο κ. Βενιζέλος έχει καταφύγει σε λαϊκίστικες μεθόδους προσπαθώντας να ξαναχτίσει το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να πείσει τους δανειστές να κατανείμουν τον επόμενο γύρο των μέτρων λιτότητας στα επόμενα τρία χρόνια, αντί των δύο που έχουν συμφωνηθεί..


Ο κ. Σαμαράς προκάλεσε αναταραχή στους πιστωτές, με την πρότασή του να μειώσει τους φόρους για να προωθηθεί η ανάπτυξη, σε συνδυασμό αυξήσεων στις συντάξεις και στα οικογενειακά επιδόματα, παρά την προηγούμενη δέσμευση της Αθήνας για περαιτέρω περικοπές ύψους 5,5 δις € για τον Ιούνιο.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 80% υποστηρίζει τη διαμονή στην ευρωζώνη. Η μακροχρόνια όμως δέσμευση της Ελλάδας στο ευρώ υπονομεύεται από τη λαϊκή οργή για την παρατεταμένη λιτότητα και αυτό εκφράζεται σε ψήφο διαμαρτυρίας. Οι εκλογές δεν αναμένεται να έχουν ένα σαφές αποτέλεσμα προσθέτοντας πολιτική αστάθεια, συμπεριλαμβανομένης της παρατεταμένης ύφεσης, της ανεργίας ρεκόρ και της απότομης αύξησης της φτώχειας.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν δεσμευτεί στο σχέδιο διάσωσης. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει την πλειοψηφία των Ελλήνων να υποστηρίξουν μια ντουζίνα από κατακερματισμένες ομάδες, από το ΚΚΕ μέχρι τη Χρυσή Αυγή, οι οποίες εναντιώνονται σε περαιτέρω λιτότητα, ακόμα και αν οι συνέπειες μιας τέτοιας θέσης θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναγκαστική έξοδο από το ευρώ και την εκ νέου υιοθέτηση της δραχμής.

Διαβάστε επίσης:
Οι πολιτικοί που γκρέμισαν την Ελλάδα υπόσχονται αλλαγή
Πηγή: ft