Οι ομολογιούχοι αγανάκτησαν και υποστηρίζουν παραπλάνηση με δόλο

  • Αναρτήθηκε: 16.5.12 -
Οι ομολογιούχοι αγανάκτησαν μετά την απόφαση του Παπαδήμου να επιστρέψει σε αυτούς που αρνήθηκαν την αναδιάρθρωση τα χρήματά τους. Οι ομολογιούχοι είχαν αναγκαστεί να δεχτούν απώλειες 75% από το κούρεμα των ομολόγων..


Μετά την απόφαση της Αθήνας να επιστρέψει 435 δις ευρώ, στους οφειλέτες που αντιστάθηκαν στο κούρεμα, οι ομολογιούχοι προσέλαβαν δικηγόρους.

Οι ιδιοκτήτες των ομολόγων αξίας 435 δις ευρώ είχαν αρνηθεί να δεχτούν τους όρους της ανταλλαγής των ομολόγων, παρά το γεγονός ότι είχαν προειδοποιηθεί ότι η Αθήνα δε θα είχε τα χρήματα να τους ξεπληρώσει.

Ο James Campbell, συνεργάτης μιας δικηγορικής εταιρίας στο Λονδίνο, είπε ότι είχε εντολή από ομολογιούχους που δέχτηκαν το κούρεμα να παρακολουθήσει την υπόθεσή τους. "Οι ομολογιούχοι αισθάνονται ότι δέχτηκαν δόλο παραπλάνησης, όταν οι διαπραγματευτικές αρχές δήλωσαν ότι δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση από την αναδιάρθρωση. Η απόφαση της Αθήνας να ξεπληρώσει τα 435 δις στο ακέραιο θα έχει σοβαρές συνέπειες για οποιαδήποτε μελλοντική αναδιάρθρωση του χρέους στο μέλλον".

Πηγή: telegraph