Άγγλοι αντιμέτωποι με τα μυαλά των μεταναστών

  • Αναρτήθηκε: 10.2.13 -
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της CIPD, το μέλλον των νεαρών Άγγλων αποδεικνύεται πραγματικά ζοφερό στον επαγγελματικό τομέα. Η μετανάστευση μυαλών από χώρες του εξωτερικού σαρώνουν τις θέσεις εργασίας!


Σύμφωνα με την έρευνα, το μορφωτικό επίπεδο γνώσης των νέων γενεών των Άγγλων δεν είναι αρκετό για να τους επιτρέψει να ανταγωνιστούν με επιτυχία στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Το τελευταίο έτος είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 12% των εργοδοτών προσέλαβε νεαρούς Άγγλους που αποφοίτησαν από τις σπουδές τους. Αυτό το γεγονός είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και μπορεί να αποδειχτεί εκρηκτικό από κοινωνικής άποψης.

Δεδομένου ότι το εθνικό ποσοστό ανεργίας των νέων ξεπέρασε το ρεκόρ του 1 εκατομμυρίου, η πλειοψηφία των εργοδοτών προτιμά ειδικευμένους μετανάστες εργαζόμενους, παρά Άγγλους με χαμηλή ειδίκευση.

Η τάση αυτή επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία:
Κάθε ημέρα περίπου 500 μετανάστες και μόνο 850 Άγγλοι βρίσκουν δουλειά για να εργαστούν. Το πλέον ανησυχητικό ότι αυτό συμβαίνει την ώρα που το ποσοστό των μεταναστών βρίσκεται περίπου στο 13%.

Η αλήθεια είναι ότι οι μετανάστες στην Αγγλία είναι πιο αξιόπιστοι, πιο έμπειροι και έχουν μεγαλύτερα κίνητρα, τόσο σε θέσεις με χαμηλή, όσο και σε θέσεις με υψηλή ειδίκευση. Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα οι Άγγλοι αποδεικνύονται ιδιαίτερα μη-ανταγωνιστικοί σε σχέση με τα μυαλά των μεταναστών.