Bundesbank: Πληρώστε την κρίση σας!

Οικονομική κρίση στην Ελλάδα
Σε νέο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Bild, η τράπεζα Bundesbank καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν τη δική τους οικονομική κρίση! Επειδή είμαστε πιο πλούσιοι...


Αυτή η προσπάθεια έχει καθυστερήσει: Οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν για τη δική τους πτώχευση. Αυτό απαιτεί η γερμανική κεντρική τράπεζα Bundesbank. Τι λέγεται στο παρασκήνιο: Οι Έλληνες είναι κατά μέσο όρο δύο φορές πιο πλούσιοι από εμάς.

Έχουμε ήδη συνηθίσει: Χρόνια τώρα εμείς οι Γερμανοί φορολογούμενοι πρέπει να πληρώνουμε για την ελληνική χρεοκοπία. Αιτία: Οι Έλληνες δήθεν δεν μπορούν να σώσουν τον εαυτό τους, είναι οικονομικά εντελώς τελειωμένοι.

Αλλά η αλήθεια φαίνεται διαφορετική : Πραγματικά έχουν οι Έλληνες πολύ περισσότερα χρήματα από ότι εμείς!

Οι Έλληνες είναι δυο φορές πιο πλούσιοι σε σύγκριση με τους Γερμανούς.

Τα Γερμανικά νοικοκυριά έχουν κατά μέσο όρο 51.400 ευρώ περιουσιακά στοιχεία, έχει εξακριβώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Και αυτά έχουν οι χώρες της κρίσης:

➜ Κύπρος 266.900 Euro

➜ Ισπανία 182.700 Euro

➜ Ιταλία 173.500 Euro

➜ Ελλάς 101.900 Euro

Μια μελέτη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δείχνει: Ενώ τα γερμανικά νοικοκυριά έχουν κατά μέσον όρο € 51.400, οι Έλληνες έχουν € 101.900 - έχουν λοιπόν αυτοί σχεδόν διπλάσια από ότι εμείς!

Γιατί τότε οι Έλληνες δεν σώζονται μόνοι τους;

Αυτό απαιτεί η γερμανική κεντρική Τράπεζα Bundesbank!

Στη μηνιαία έκθεσή τους, οι νομισματικές αρχές προτείνουν μια εφάπαξ εισφορά για τους πολίτες των χωρών της κρίσης.

Ξεκάθαρα : Οι πλούσιοι Έλληνες οφείλουν να πληρώσουν για τα χρέη τους!

Μέχρι τώρα έχουν ευθύνη όλοι μαζί οι φορολογούμενοι της ευρωζώνης. Είτε η Γερμανίδα ταμίας είτε ο Γάλλος ταχυδρόμος - ο καθένας από αυτούς πρέπει να πληρώσει για τα λάθη των άλλων κρατών μελών.

Με αυτό λοιπόν τέλος!

Ο εκπρόσωπος της Bundesbank Michael Best (57) είπε στην εφημερίδα BILD: "Στην περίπτωση της επικείμενης χρεοκοπίας η εφάπαξ εισφορά περιουσίας θα ήταν το μικρότερο κακό. Η πλούσια ελίτ έχει μεγάλη πολιτική επιρροή και θεωρείται συνυπεύθυνη για την κατάσταση μιας χώρας."

Ο Hans-Werner Sinn (65, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ifo) χαιρετίζει την κίνηση της Bundesbank: «Πριν οι Γερμανοί φορολογούμενοι και οι συνταξιούχοι κληθούν να συμμετάσχουν στο ταμείο διάσωσης ESM για την εξασφάλιση των τραπεζικών λογαριασμών των πλούσιων ανθρώπων στις χώρες της κρίσης, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε να καλέσετε αυτούς τους ανθρώπους, να πληρώσουν."

Η προσπάθεια της Bundesbank είναι μια "καλή επιλογή", αναφέρει ο Marcel Fratzscher (43, επικεφαλής του Ινστιτούτου DIW): "Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ρωτήσει, πώς μπορεί επίσης να βοηθήσουν οι δικοί της φορολογούμενοι."

Η υποστήριξη προέρχεται από την πολιτική! «Είναι προκλητικό, αμέτοχους τρίτους να τους ζητάς βοήθεια, πριν έχεις χρησιμοποιήσει το δικό σου κομπόδεμα», λέει ο οικονομικός εμπειρογνώμονας της CDU Klaus-Peter Willsch (52).

Ο Επίτροπος χρηματοδότησης της ΕΕ Όλι Ρεν (51) καθησυχάζει: "Η ιδέα μιας εφάπαξ εισφοράς, όπως προτείνει η Bundesbank σε ακραία κατάσταση, προτείνεται μόνο ως τελευταία λύση, ως απειλή της εθνικής χρεοκοπίας, ουσιαστικά μια τέτοια απόφαση θα το κρίνει το ενδιαφερόμενο κράτος μέλος."

Στη συνέχεια, οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίζουν για να βοηθήσουν τον εαυτό τους...
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην Bild με τίτλο: Griechen sollen für ihre Krise selbst zahlen

Σχόλιο iDemocracy: Τα στοιχεία που επικαλείται η Bundesbank αφορούν το μέσο όρο της περιουσίας των Ελλήνων. Εάν όμως λάβουμε υπόψη τον λόγο του χρέους των νοικοκυριών προς το εισόδημα, αλλάζει τα δεδομένα, αλλά μόνο για τους φτωχούς. Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ότι τα Νότια νοικοκυριά έχουν χρέη, τα οποία πολλές φορές δεν εξυπηρετούνται από το εισόδημα. Αυτό περιγράφεται αναλυτικά στο άρθροΤο ψέμα της φτώχειας στην Ελλάδα

0 σχόλια: