Έρχεται η επαναφόρτιση κινητών σε λίγα δευτερόλεπτα

Συσκευή φόρτισης κινητών
Η μπαταρία είναι το αδύνατο σημείο στα smartphone. Πολύ γρήγορα τελειώνει και η φόρτωση διαρκεί για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια ισραηλινή ομάδα φαίνεται τώρα να έχει μια λύση στην οποία η μπαταρία είναι πλήρης και πάλι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Μια ισραηλινή εταιρεία σύμφωνα με δικές της πληροφορίες θέλει να παρουσιάσει στην αγορά μπαταρίες κινητών, που θα μπορούν να επαναφορτιστούν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

Όπως Meyersdorf, συν-ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας StoreDot δήλωσε, ότι χρησιμοποιούν στο ήδη ανεπτυγμένο πρωτότυπο, φυσικά προϊόντα για να φέρουν επανάσταση στην απόδοση των ηλεκτροδίων της μπαταρίας.

«Έχουμε καλύψει την επιφάνεια των ηλεκτροδίων με φυσικά νανοσωματίδια, που ονομάζονται πεπτίδια για να αλλάξουμε τις χημικές αντιδράσεις και έτσι παράγουν σαφώς περισσότερη ενέργεια», είπε ο Meyersdorf. Η εταιρεία, που είναι εγκατεστημένη στο Τελ Αβίβ παρουσιάζει στο YouTube ένα βίντεο του πρωτοτύπου.

«Αναμένουμε τα smartphone να έχουν περισσότερη δύναμη και είμαστε δυσαρεστημένοι για την έλλειψη αυτονομίας των συσκευών μας. Αυτό θέλουμε να το βελτιώσουμε ριζικά» είπε ο Meyersdorf..

Η εισαγωγή στην αγορά των μπαταριών υψηλής απόδοσης έχει προγραμματιστεί μέχρι το 2016.

Η εταιρία StoreDot δεν έχει λάβει χρηματοδότηση επενδύσεων από την Samsung ή την Apple. Ένας Κινέζος παραγωγός, είπε: έχουν επενδύσει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας για να την χρησιμοποιήσουν για τις δικές τους συσκευές.
Ο πιο γρήγορος φορτιστής κινητών

0 σχόλια: