Smartphones με τεχνητή νοημοσύνη

Cortana - τεχνητή νοημοσύνη
Στο επιτυχημένο video game "Halo" είναι η "Cortana" μια τεχνητή νοημοσύνη, που καθοδηγεί τον ήρωα μέσα στο παιχνίδι. Η Microsoft χρησιμοποιεί το όνομα αυτό τώρα και για μια φωνητική βοηθό για τα smartphone.

Η Microsoft επιτίθεται στην Apple και την Google- τουλάχιστον λίγο!

Στο συνέδριο προγραμματιστών στο Σαν Φρανσίσκο, η Microsoft παρουσίασε, τη νέα έκδοση Windows Phone 8.1 λειτουργικού συστήματος του smartphone. Η πιο σημαντική αλλαγή : η προσωπική βοηθός Cortana, το όνομά της από μια τεχνητή νοημοσύνη στο παιχνίδι υπολογιστή "Halo". Η Cortana είναι η απάντηση της Microsoft στο Siri πρόγραμμα βοηθός της Apple και της εισόδου γλώσσας από το Google τώρα.

Η Cortana μαθαίνει για τον χρήστη.

"Έχει τη γνώση του Διαδικτύου", δήλωσε ο διευθυντής της Microsoft Joe Belfiore κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Η Cortana χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft. Επιπλέον, μπορεί να δει το ημερολόγιο ή τα μηνύματα email στο smartphone σας, εάν το επιτρέπετε.
Cortana φωνητική βοηθός

Έτσι η Cortana μαθαίνει για τα σχέδια του χρήστη, υπενθυμίζει εγκαίρως πριν από μια πτήση για να πάει στο αεροδρόμιο ή αυτόματα να πληροφορηθεί για την καθυστέρηση της πτήσης. Η Cortana καταχωρεί τις συναντήσεις, ορίζει να σας στείλει ειδοποίηση ή να στείλει ένα SMS. Χρησιμοποιώντας μια αναζήτηση της περιοχής, που βρίσκεστε, για παράδειγμα, συνιστά εστιατόρια, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Και αν το απαιτήσουμε θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να ενημερώσει για αθλητικά αποτελέσματα. Οι λειτουργίες της, θυμίζουν έντονα το Siri της Apple , από την άλλη πλευρά είναι γνωστό σε παρόμοια μορφή από την Google. Τώρα η Microsoft συνδυάζει και τα δύο.

Οι φωνητικές εντολές εξακολουθούν να παρουσιάζουν δυσκολία.

Νέα είναι η λειτουργία υπενθύμισης της Cortana, η οποία αναφέρει, όταν πραγματοποιείτε μια κλήση σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, καταγράφει chat ή email. Έτσι μπορείτε να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας, για να ρωτήσετε κάτι τους συνομιλητές σας, που σε καμιά περίπτωση δεν θα θέλετε να το ξεχάσετε.
Ερωτήσεις και εντολές για την Cortana μπορείτε να τις πληκτρολογήσετε από το πληκτρολόγιο, αλλά προπαντός με φωνητικές εντολές. Στην επίδειξη Belfiores, αυτό δεν λειτουργούσε πάντα ομαλά.
Δεν υπάρχει αμφιβολία, η Cortana είναι μέχρι στιγμής μόνο μια έκδοση beta.
Η βοηθός θα είναι διαθέσιμη στην αρχή μόνο στις ΗΠΑ. Αργότερα θα έρθουν σύμφωνα με τον Belfiore επίσης στην Μεγάλη Βρετανία και την Κίνα.

Τι μπορεί να κάνουν τα Windows Phone 8.1 ακόμα

Από την αρχική οθόνη μπορεί τώρα να χρησιμοποιήσετε τις δικές σας φωτογραφίες ως εικόνες φόντου. Ένα "Κέντρο Δράσης " με μια επισκόπηση των τρεχουσών μηνυμάτων σας, την κατάσταση της μπαταρίας και γρήγορη πρόσβαση στις ρυθμίσεις. Οι κωδικοί πρόσβασης των WiFi που έχετε πληκτρολογήσει στον υπολογιστή σας είναι αυτόματα διαθέσιμοι στο smartphone τηλέφωνο.
Τα Windows Phone 8.1 θα είναι διαθέσιμα ως μια ενημέρωση στους επόμενους μήνες. Σε νέα smartphone θα είναι διαθέσιμα στα τέλη Απριλίου.

0 σχόλια: