Η AT & T ανακοίνωσε ότι αγοράζει την DirecTV

Η AT & T αγοράζει την DirecTV
Η AT & T ανακοίνωσε ότι αγοράζει την DirecTV σε μια συμφωνία 49 δισεκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων. Μια τεράστια αγορά που θα μπορούσε να μετατρέψει μια από τις κορυφαίες εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε ένα τρομερό παίκτη στην αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης. Η συμφωνία είναι βέβαιο ότι θα εξεταστεί προσεκτικά από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές.

Για να βοηθήσει να κερδίσει την έγκρισή τους, η AT & T θα συμμορφωθεί με καθαρές αρχές ουδετερότητας για τρία χρόνια. Η εταιρεία δεν θα μπλοκάρει ιστοσελίδες. Δεν θα κάνει διακρίσεις σε βάρος ορισμένου περιεχόμενου του Web, επιβραδύνοντας ή επιταχύνοντας διαφορετικές λωρίδες της κίνησης στο Διαδίκτυο σε πελάτες.

 Η δέσμευση χρησιμοποιεί σαν πρότυπο και όχι τους νέους κανονισμούς ουδετερότητας του δικτύου που σχεδιάζεται αυτή τη στιγμή από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών, αλλά παλαιούς κανόνες της επιτροπής που εφαρμόστηκαν το 2010 και στη συνέχεια, χτυπημένος από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο τον Ιανουάριο η AT & T λέει ότι θα σεβαστεί τους παλιούς κανονισμούς, δεν έχει σημασία ποιοι θα είναι οι νέοι προτεινόμενοι κανόνες της FCC σχετικά με την ουδετερότητα του δικτύου και πως στην συνεχεία θα μοιάζουν. Οι επικριτές λένε ότι το τρέχον σχέδιο του οργανισμού δεν πάει αρκετά μακριά.

Η AT & T στην καθαρή δέσμευση ουδετερότητας ακολουθεί τα χνάρια ενός άλλου γίγαντα των μέσων ενημέρωσης, την Comcast. Το 2011 η Comcast συμφώνησε να διατηρήσει τα τους κανόνες της FCC του 2010 ως προϋπόθεση για την έγκριση να αγοράσει την NBC Universal.

Η AT & T επίγειων ευζωνικών υπηρεσιών, U-Verse, φθάνει σήμερα μόνο το 25 τοις εκατό της χώρας, σύμφωνα με τον αναλυτή Craig Moffett. Στην καθαρή δέσμευση ουδετερότητας της AT & T, είναι πιθανό να μην ισχύει για κινητές ευζωνικές υπηρεσίες, όπως οι κανόνες του 2010 απέκλειαν τον κλάδο της ασύρματης τεχνολογίας.

 «Αν αυτό είναι το προνόμιο μιας εξαγοράς, γιατί αυτό να λήξει μετά από τρία χρόνια;» είπε ο Bartees Cox, εκπρόσωπος για την ομάδα του δημόσιου συμφέροντος Public Knowledge.

0 σχόλια: