Η Amazon παρουσιάζει το πρώτο Smartphone που λέγεται Fire Phone.

Παρουσίαση από τον Μπέζο του Fire Phone κινητού
Το πρώτο smartphone από την Amazon εξέπληξε με τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του στο λογισμικό. Έτσι το "Firefly" είναι ένα είδος
σαρωτή για όλους και μια οπτική μηχανή αναζήτησης.

Η Amazon παρουσίασε το πρώτο smartphone της. Λέγεται "Fire Phone" και είναι μαύρο. Εμπρός και πίσω είναι κατασκευασμένα από γυαλί, τα οποία καλύπτονται από καουτσούκ, παρόμοια με τις συσκευές Kindle. Η οθόνη είναι 4,7 ίντσες, το υλικό είναι Gorilla Glass 3. Σύμφωνα με το Amazon, θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη από τη γωνία θέασης ακόμα και στο έντονο φως του ήλιου αναγνώσιμη. Ο επεξεργαστής Snapdragon της Qualcomm είναι τετραπύρηνος και είναι χρονισμένος στα 2,2 GHz. Την επεξεργασία γραφικών εξασφαλίζει ο Andreno 330, έχει μνήμη 2 gigabyte RAM και εσωτερική μνήμη 32 gigabytes.

Τα πλήκτρα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, ένα είναι σχεδιασμένο για την ενεργοποίηση της φωτογραφικής μηχανής. Η κάμερα στο πίσω μέρος διαθέτει 13 megapixels, ένα φωτεινό f/2.0 διάφραγμα και ένα σταθεροποιητή εικόνας. Η Amazon χρησιμοποιεί το "Cloud Drive" για απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο φωτογραφιών. Υπάρχουν στερεοφωνικά ηχεία ενσωματωμένα για μουσική και ταινίες, που μπορούν να αναπαραγάγουν ήχο σε μορφή Dolby Digital. Συνοδεύεται δε με "μαγνητικές" ωτοασπίδες.

Firefly σαρωτής του κινητού Fire Phone
Διαθέτει ένα scanner με λογισμικό που σαρώνει τα πάντα.
Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του λογισμικού είναι το "Firefly". Πρόκειται για έναν scanner, ο οποίος μπορεί να προσεγγιστεί μέσω ενός
παράπλευρου πλήκτρου και να ανιχνεύσει "100 εκατομμύρια διαφορετικά πράγματα" να αναγνωρίσει και να ευθυγραμμιστεί με διαφορετικές βάσεις δεδομένων. Το "Firefly" μπορεί να σαρώσει κώδικες QR και barcodes των προϊόντων, το κείμενο, ήχο, εικόνες, ταινίες, γραπτό περιεχόμενο και έργα τέχνης. Η Amazon έχει δημιουργήσει μια οπτική μηχανή αναζήτησης που οδηγεί απευθείας στο κατάστημα της Amazon, στις περισσότερες περιπτώσεις. Αλλά υπάρχουν επίσης και τα αποτελέσματα που είναι μια «ανιδιοτελής» υπηρεσία. Έτσι καταφέρνει το "Firefly" να αναγνωρίζει ποιο πρόγραμμα τρέχει ή να ανακτήσει κάτι σαρώνοντας τους τηλεφωνικούς αριθμούς.
Μουσική στο κινητό της Amzon


Η μουσική υπηρεσία της Amazon δεν πρέπει να λείπει !
"Δυναμική Προοπτική" ονομάζει η Amazon μια νέα τεχνολογία που παρακολουθεί το χρήστη τι κάνει, πώς κοιτάζει, πως κινεί το κεφάλι του ή πως κρατά το Fire Phone κινητό. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, η οθόνη του smartphone προσαρμόζεται ανάλογα. Η βάση αυτών των πληροφοριών του υλικού είναι οι τέσσερις ειδικές κάμερες που λαμβάνουν το περιβάλλον σε γωνία 120 μοιρών, στο σκοτάδι βοηθά επιπλέον ένα υπέρυθρο φως. Αυτό δημιουργεί ένα 3D δυνατό αποτέλεσμα. Στην εκδήλωση, έδειξαν μερικές φωτογραφίες, στην οποία το τρισδιάστατο αποτέλεσμα λειτουργεί καλά. Η εφαρμογή Maps (Maps app) διαθέτει επίσης τέτοιου είδους παραστάσεις. Η αρχική οθόνη φαίνεται να έχει παρόμοια εμφάνιση, στην οποία δεν υπάρχει κάποια "ιεραρχία". Είναι δυνατόν να αποθηκευτούν όλα τα είδη των εγγράφων, όπως βιβλία ή ιστοσελίδες.

Ο Τζεφ Μπέζος παρουσίασε επίσης και πάλι τη νέα μουσική υπηρεσία του την "Prime Music" που είναι δωρεάν για τα προνομιακά μέλη της. Υπάρχει ήδη ένα ρεπερτόριο από ένα εκατομμύριο τραγούδια, το οποίο θα είναι πολύ μικρό σε σχέση με άλλες υπηρεσίες, όπως το Spotify, το Google Music ή το Wimp. Μια προσφορά 20 εκατομμύριων κομματιών θεωρείται πλέον δεδομένο.

Λειτουργεί με το ένα χέρι.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Amazon το Fire Phone κινητό έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με το ένα χέρι. Ως εκ τούτου, υπάρχει μεγάλη ποικιλία ελέγχου με τα δάκτυλα των λειτουργιών όπως η αυτόματη κύλιση: Για τα βιβλία, οι σελίδες μετακινούνται με μια συγκεκριμένη ταχύτητα που μπορεί κάποιος να καθορίσει. Εάν κρατάτε το τηλέφωνο με έναν ορισμένο τρόπο, οδηγείται κανείς γρήγορα μέσα από το μενού. Με τη χρήση της μουσικής της Amazon εμφανίζονται οι στίχοι.

Οι τιμές έχουν ανακοινωθεί για την Αμερική. Θα κοστίσει το Fire Phone κινητό 199 δολάρια, όταν συνάπτουν συμβόλαιο δύο ετών με την AT & T. Υπάρχει επίσης δωρεάν για ένα χρόνο μια ιδιότητα προνομιακού μέλους (Prime). Η Amazon συνεχίζει να στηρίζεται σε αυτή την υπηρεσία. Σύμφωνα με τον Μπέζο, ο αριθμός των μελών αυξάνεται εκθετικά. Ένας λόγος είναι ίσως το Prime Instant βίντεο της Amazon, μια υπηρεσία Streaming (πρώην LOVEFiLM), που μπορούν να χρησιμοποιούν τα προνομιακά μέλη απεριόριστα. Σύμφωνα με τον Μπέζο είναι σήμερα συνολικά 40.000 τίτλοι διαθέσιμοι για streaming.

Έναρξη πωλήσεων για Fire Phone κινητό είναι η 25η Ιουλίου. Για την Ευρώπη είναι άγνωστο πότε θα διατεθούν για πώληση.

 Προδιαγραφές και τιμή
Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 2,2 GHz
Οθόνη: 4,7 ίντσες
Λειτουργικό σύστημα: Android Τροποποιημένο
Κάμερα: 13 Megapixel με f/2.0 διάφραγμα και σταθεροποιητή εικόνας (πίσω), μπροστά 2.1 megapixel
Διασυνδέσεις: WiFi 802.11 a / b / g / n / ac, NFC, Bluetooth 4.0, LTE
Μνήμη: 2 Gigabytes RAM και 32 gigabytes εσωτερική μνήμη
Ήχος: Στερεοφωνικά ηχεία με Dolby Digital Plus
Τιμή: 199 δολάρια με 2 χρόνια συμβόλαιο στην AT & T.

0 σχόλια: