Ο διακόπτης "kill switch" απενεργοποποεί τα κινητά σε περίπτωση κλοπής.

το κινητό μπλοκάρεται σε περίπτωσης κλοπής
Η Google και η Microsoft θα προσθέσουν ένα διακόπτη τον «kill-switch» στα κινητά τους τηλέφωνα που έχουν λειτουργικό σύστημα Android και
Windows. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι μια μέθοδος για να κάνει μια συσκευή εντελώς άχρηστη αν κλαπεί, καθιστώντας πια την κλοπή άσκοπη. 
Οι αρχές έχουν ζητήσει από επιχειρήσεις τεχνολογίας να λάβουν μέτρα για να βοηθήσουν την κλοπή συσκευών και υποστήριξαν ότι το «kill-switch» μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Η Apple και η Samsung, δύο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, είχαν προσθέσει ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό γνώρισμα σε κάποιες από τις συσκευές τους.

 Αυξανόμενο πρόβλημα

 Η κλοπή Smartphone έχει γίνει ένα μεγάλο πρόβλημα σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με μια έκθεση από τις αρχές των ΗΠΑ:

Περίπου 3,1 εκατομμύρια κινητές συσκευές είχαν κλαπεί στις ΗΠΑ το 2013, σχεδόν το διπλάσιο του αριθμού των συσκευών κλαπεί το 2012.

Ένας στους τρεις Ευρωπαίους έχουν βιώσει την κλοπή ή την απώλεια μιας κινητής συσκευής τους το 2013.
Στη Νότια Κορέα, η κλοπή κινητών συσκευών αυξήθηκε κατά πέντε φορές στο διάστημα μεταξύ 2009 και 2012.

 Στην Κολομβία εγκληματίες έκλεψαν πάνω από ένα εκατομμύριο συσκευές το 2013.

 Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το ζήτημα, οι φορείς χάραξης πολιτικής είχαν ξεκινήσει μια πρωτοβουλία που ονομάστηκε «διασφαλίστε τα Smartphones μας».

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν παροτρύνει τις εταιρείες τεχνολογίας να λάβουν μέτρα για να καταστήσουν λιγότερο ελκυστική για τους ληστές την κλοπή των κινητών συσκευών.

0 σχόλια: