Οι μισές επιχειρήσεις της Αγγλίας νοικιάζουν πρώην καταδικασμένους χάκερ για την εξασφάλιση των δικτύων τους.

ένας χάκερ έτοιμος να προστατεύσει μια εταιρία
Ένα χάσμα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο αναγκάζει πολλές εταιρείες να στρέφονται σε πρώην καταδικασμένους χάκερ για την εξασφάλιση των δικτύων τους. Οι μισές επιχειρήσεις της Αγγλίας νοικιάζουν πρώην καταδικασμένους χάκερ για την εξασφάλιση δικτύων τους.

Όλο και περισσότερο ανησυχούν για την κατάσταση της ασφάλειας στο ιντερνέτ και δεν μπορούν να προσλαμβάνουν ή να διατηρούν ειδικευμένο προσωπικό. Οι εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου κοιτάζουν να προσλάβουν πρώην καταδικασμένους χάκερ σε μια απελπισμένη προσπάθεια να εξασφαλίσουν τα δίκτυά τους.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε, η KPMG, δήλωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει όλο και πιο δύσκολο να βρουν και να διατηρήσουν τους επαγγελματίες της πληροφορικής με ειδική ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Τυχόν επαγγελματίες που βρίσκονται στο χώρο είναι στόχοι της επιθετικής, δήλωσαν από τη KPMG.

Η ζήτηση οδηγείται από την αύξηση των απειλών και αυξημένη ευαισθητοποίηση των ανώτερων διευθυντικών στελεχών της ανάγκης να προστατευτούν από τις επιθέσεις. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου βάζει το ετήσιο κόστος της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο για την οικονομία σε περίπου 27 δισεκατομμύρια λίρες στερλίνες ανά έτος.

Πάνω από το μισό, το 52 τοις εκατό, θα εξετάσει επίσης την πρόσληψη ενός εμπειρογνώμονα, ακόμη και αν είχαν ένα προηγούμενο ποινικό μητρώο.

" Το γεγονός ότι οι εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο πρώην χάκερ ως νεοπροσλαμβανόμενους δείχνει καθαρά πόσο απελπισμένοι είναι," είπε η Serena Gonsalves-Fersch, επικεφαλής της Cyber Ακαδημίας Ασφάλειας της KPMG.
πηγή : WSJ

0 σχόλια: