Το gadget που κάνει κάθε κρασί να έχει καλή γεύση.

Το gadget που κάνει κάθε κρασί να έχει καλή γεύση. Η Sonic Decanter χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να «ωρίμασει» ένα φθηνό κρασί και να ενισχύσει τη γεύση του σε 20 λεπτά.

Γνώστες του κρασιού είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν εκατοντάδες λίρες για σπάνιες φιάλες που στοιβάζονται στους γαλλικούς πύργους για δεκαετίες, αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους έχει να κάνει με τα κρασιά του σούπερ μάρκετ.

Η Sonic Decanter, η οποία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει την παραγωγή, θα χρησιμοποιεί υπερήχους για την «ωρίμανση» φθηνών κρασιών σε μόλις 20 λεπτά με τροποποίηση των ενώσεων στο κρασί και να το καταστήσει πιο εύγεστο.

Οι δημιουργοί λένε ότι τα ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας βελτιώνουν τη γεύση, με διάλυση των συντηρητικών, μαλάκωμα των τανινών απελευθερώνοντας αρώματα που δεν βρίσκονται συνήθως σε νεαρά κρασιά.

Το gadget βασίζεται στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί υπερήχους για να αλλάξουν την μοριακή και χημική δομή του κρασιού και να το κάνουν να έχει γεύση πιο ομαλή και πιο έντονη.

Συνήθως μια τέτοια διαδικασία γήρανσης παίρνει χρόνια για τα μόρια να αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους, αλλά οι υπέρηχοι εξαναγκάζουν αυτές τις αντιδράσεις να συμβούν γρηγορότερα, αλλάζοντας τις ιδιότητές τους και τη γεύση του κρασιού.

Η Sonic Decanter, η οποία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, θα χρησιμοποιεί υπερήχους για την «ωριμάσει» μπουκάλια σε μόλις 20 λεπτά με τροποποίηση των ενώσεων στο κρασί για να γίνει πιο έγευστο.
Η εταιρεία γράφει στη σελίδα του Kickstarter: Όταν χρησιμοποιούνται για τον οίνο οι υπέρηχοι η Sonic Decanter προωθεί την περαιτέρω εξαγωγή των γεύσεων, αρωμάτων και δίνοντας αίσθηση στο στόμα από τις αλληλοεπιδράσεις μεταξύ των φαινολικών και των ανθοκυανίνων (τύποι των επιπρόσθετων και χρωστικών ουσιών) η οποία οδηγεί σε ομαλότερη και πιο ολοκληρωμένη γεύση.

Τα φυσικά αέρια, όπως το οξυγόνο και το διοξείδιο του θείου έχουν αποβληθεί από το μπουκάλι, δίνοντας μια μακρύτερη ζωή στο ράφι.

 «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια βελτίωση στη γεύση, το άρωμα, την αίσθηση στο στόμα και μια συνολική απόλαυση στην εμπειρία οινοποσίας», ισχυρίζεται η εταιρεία.

Οι χρήστες του gadget θα είναι σε θέση να το λειτουργήσουν χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή smartphone και με μια σύνδεση Bluetooth, καθώς και κουμπιά για το gadget, έτσι ώστε να μπορεί να τρέξει τη συσκευή για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να δημιουργήσει ένα κρασί που ταιριάζει στη γκάμα τους.

Το Sonic Decanter θα «ωριμάζει», ένα ροζ Sauvignon Blanc και Chardonnay σε περίπου 10 λεπτά, για να απελευθερώσει τις επιπλέον γεύσεις, ενώ για το Cabernet Sauvignon και το Syrah μπορεί να να μας πάρει δύο φορές περισσότερο χρόνο.
Το gadget βασίζεται στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί υπερήχους για να αλλάξουν την μοριακή και χημική δομή του κρασιού. Οι χρήστες πρέπει να ρίχνουμε νερό σε αυτό (1) πριν από την τοποθέτηση της φιάλης στο εσωτερικό (2) και να ρυθμίσετε το χρονόμετρο (3), για να αποφασίσουν πόσο θέλουν να γεράσει το ποτό, να το κάνουν να έχει γεύση πιο ομαλή και πιο έντονη.
 Το gadget βασίζεται στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί υπερήχους για να αλλάξουν την μοριακή και χημική δομή του κρασιού. Οι χρήστες πρέπει να ρίχνουμε νερό σε αυτό (1) πριν από την τοποθέτηση της φιάλης στο εσωτερικό (2) και να ρυθμίσουν το χρονόμετρο (3), για να αποφασίσουν πόσο θέλουν να γεράσει το ποτό, να το κάνουν να έχει γεύση πιο ομαλή και πιο έντονη.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να «αναζωογονήσει» τα προηγουμένως ανοιγμένα μπουκάλια του κρασιού που ξανά τα κλείσαμε, λένε οι εφευρέτες του.

Η έναρξη του Sonic Decanter έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του επόμενου έτους και θα είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία στο Kickstarter από 129 δολάρια (£82).
πηγή : dailymail

0 σχόλια: