Η Amazon απειλεί με μετανάστευση εξαιτίας των αυστηρών κανόνων, που απαιτούνται για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη "drones" στις ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ, απαιτούνται αυστηρότεροι κανόνες για τις πτήσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη "drones", αυτό δεν είναι αρεστό στην Amazon.
Η βιομηχανία των ΗΠΑ θέλει να χρησιμοποιήσει τα μικρά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε όλους τους τομείς στο χώρο εργασίας. Αυτό θα μπορούσε να υπάρχει σε δύο χρόνια. Αλλά υπάρχουν κάποιες απαιτήσεις
της αρχής πολιτικής αεροπορίας. Ιδιαίτερα η Amazon δεν συμφωνεί και απειλεί με μετανάστευση της εταιρίας.

Με τη θέληση των αεροπορικών η αρχή FAA των ΗΠΑ θα μπορούσαν τα εμπορικά drones να χρησιμοποιηθούν σε δύο χρόνια, αλλά με ορισμένους κανόνες. Η FAA που δημοσίευσε την Κυριακή, υποβάλει ένα σχέδιο με κανόνες για την έγκριση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών βάρους μέχρι 25 κιλών. Τα βασικά στοιχεία των προτάσεων περιλαμβάνουν το γεγονός ότι τα drones δεν θα πετούν υψηλότερα από περίπου 150 μέτρα και μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και πάντα μέσα στη θέα των πιλότων στο έδαφος. Με αυτό όμως καθίστανται οι αποστολές δεμάτων από το Amazon πρακτικά αδύνατες. 

Αυτοί που πιλοτάρουν τα drones πρέπει να είναι τουλάχιστον 17 ετών, σύμφωνα με το σχέδιο και να έχουν λάβει άδεια από την FAA. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δοκιμή κάθε δύο χρόνια. Η ταχύτητα ενός μικρού τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφος δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 160 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Μια μακροχρόνια διαδικασία

Σύμφωνα με τους "Washington Post" τα μίνι-drones θα μπορούσαν να αρχίσουν να πετούν, σε μεγάλη κλίμακα σε περίπου δύο χρόνια. Κατ' αρχάς, θα πρέπει να ζητηθεί η γνώμη του κοινού σχετικά με τις προτάσεις της για μια χρονοβόρα διαδικασία. Η FAA αναμένει εντός τριών ετών από την έναρξη ισχύος των Κανονισμών ότι 7000 επιχειρήσεις θα ζητήσουν μια έγκριση μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Μέχρι στιγμής, οι αρχές έχουν απαγορεύσει την εμπορική χρήση των αεροσκαφών. Μόνο μερικές λίγες επιχειρήσεις εξαιρούνται.

Η Amazon συνήθως κρατά πιστά το σχέδιό της, στο μέλλον να χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να παραδώσει τα πακέτα. Ο αντιπρόεδρος Paul Misener ζήτησε από την Αρχές να αναπτύξουν τους κατάλληλους κανόνες. Η FAA πρέπει να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της εταιρειών και τελικά των πελατών, δήλωσε στην εφημερίδα «USA Today» το βράδυ της Κυριακής. Η Δημοκρατικός γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη, Τσαρλς Σούμερ, έκανε έκκληση προς τις αρχές για τη δημιουργία φιλικού προς τις επιχειρήσεις κανόνες.

Παράλληλα με το σχεδιασμό της FAA, ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μια οδηγία του πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα, ότι πρέπει να γνωστοποιούν στις αμερικανικές αρχές, εφόσον χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη δική τους χώρα. Επιπλέον, για πρώτη φορά, απαιτούνται πληροφορίες σχετικά με το τι κάνουν με την πλημμύρα των δεδομένων που θα κερδίσει τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών παρατήρησης.

Κριτική από την Amazon

Το ηλεκτρονικό κατάστημα Amazon με τους περιορισμούς που προβλέπονται στο σχέδιο για την παράδοση των προϊόντων με τα drones να μην μπορεί να συνεχιστεί, δήλωσε ο διευθυντής Paul Misener της Amazon. Η πρόταση της FAA από το Σαββατοκύριακο προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι τα drones πρέπει να ελέγχονται από ένα άτομο πάντα με γνώσεις Αεροπορίας, ο οποίος επίσης θα πρέπει να έχει πάντα οπτική επαφή μαζί τους.

Επιπλέον, το αεροσκάφος δεν πρέπει να πετάξει πάνω από τους ανθρώπους που δεν εμπλέκονται άμεσα στη λειτουργία των drones. Η Amazon είχε ήδη εισάγει στα τέλη του 2013, το σχέδιο της να επιδώσει μικρά αντικείμενα γρήγορα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ο αρμόδιος για την πολιτική της Amazon διαχειριστής Misener εισήγαγε την προοπτική για μια μετάβαση σε άλλες χώρες. Η εταιρία θα υλοποιήσει το όραμά της, όπου η ιδέα της θα έχει την υποστήριξη των κανονιστικών ρυθμίσεων, εξήγησε στην «Guardian».

0 σχόλια: