Οι μετοχές της GoPro βρίσκονται υπό πίεση λόγω του δίπλώματος ευρεσιτεχνίας της Apple;

Σκιέρ με GoPro κάμερα: Με action κάμερες που λαμβάνουν βίντεο, αναρτώνται αυτά σε δικτυακούς τόπους όπως το YouTube και τα βλέπουν εκατομμύρια φορές.
Η Apple μπορεί να προετοιμάζεται για μια επίθεση στις action κάμερες της GoPro. Το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ χορήγησε
στην εταιρεία ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα ξεχωριστό σύστημα κάμερας και ως εκ τούτου, έχει στείλει την μετοχή της GoPro προς τα κάτω.

Η Apple επιτίθεται στον κατασκευαστή των action κάμερα GoPro ενδεχομένως με τα δικά της προϊόντα. Η κατασκευάστρια του iPhone πήρε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ και την υπηρεσία εμπορικών σημάτων για ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα σύστημα κάμερας που κατοχυρώθηκε και που τοποθετείται σε ποδηλατικά κράνη και μάσκες.

Στην αίτηση, η καλιφορνέζικη εταιρεία προχώρησε συγκεκριμένα στις υποτιθέμενες αδυναμίες της GoPro κάμερας. Οι μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη GoPro σαν αντίδραση έως και 15 τοις εκατό. Η Apple αρνήθηκε να το σχολιάσει.

Τα βίντεο που λαμβάνονται με τις action κάμερες τα έχουν δει εκατομμύρια φορές σε κάποιες ιστοσελίδες όπως το YouTube. Τα χρησιμοποιούν επαγγελματίες σκιέρ, σέρφερ,  ποδηλάτες, αλεξιπτωτιστές. Πατενταρισμένο σύστημα της Apple μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί κάτω από το νερό, όπως σε μοντέλα της GoPro.

Με τις απώλειες των μετοχών την Τρίτη η GoPro έχει χάσει από τον Οκτώβριο το 51 τοις εκατό της αξίας τους. Ωστόσο, η αύξηση από την δημόσια εγγραφή της τον Ιούνιο είναι 73 τοις εκατό.

Τον Οκτώβριο, ένας δημοσιογράφος είχε αναφέρει ότι ο πρώην οδηγός της Formula 1 Michael Schumacher φορούσε μια κάμερα GoPro στο ατύχημα που είχε με το σκι. Σε αυτό οφειλόταν τα σοβαρά τραύματα στο κεφάλι . Η μετοχή έπεσε τότε μέχρι και 13,8 τοις εκατό.

0 σχόλια: