Το ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse 2 ολοκλήρωσε τα 1.200 χιλιόμετρα πάνω από την Κίνα.

Το ηλιακό αεροπλάνο "Solar Impulse 2"  ολοκλήρωσε 1.200 χιλιόμετρα ενός μεγάλου μέρους της διαδρομής του πάνω από την Κίνα.
Το ελβετικό ηλιακό αεροπλάνο "Solar Impulse 2» έχει φθάσει στην τελική στάση του στην Κίνα. Στις 23.30 τοπική ώρα προσγειώθηκε με τον Bertrand Piccard την Τρίτη μετά από μια διαδρομή 1.200 χιλιομέτρων στη
Nanjing κοντά ανατολική ακτή της Κίνας. Δέκα ημέρες  χρόνο , έχει η ομάδα μπροστά της πριν ξεκινήσει τη πτήση κατά μήκος του Ειρηνικού, που αποτελεί μια από τις πιο δύσκολες φάσεις του ταξιδιού του σε όλο τον κόσμο.

Η έναρξη του ταξιδιού του στην Κίνα χρειάστηκε να αναβληθεί αρκετές φορές λόγω δυσμενών ανέμων και ενός πολύ στενού παράθυρου προσγείωσης στη Nanjing εδώ περίπου και τρεις εβδομάδες. Από τη Nanjing στην ανατολική Κίνα θα πετάξει πάνω από τον Ειρηνικό με κατεύθυνση τη Χαβάη. Αυτό θεωρείται ότι είναι το πιο δύσκολο κομμάτι του ταξιδιού σε όλο τον κόσμο. Για να πετάξει πάνω από τον Ειρηνικό, το αεροσκάφος θα πρέπει να παραμείνει για πέντε ημέρες και νύχτες στον αέρα. Ομοίως δύσκολο αργότερα θα πρέπει να είναι και η διατλαντική πτήση, που θα ξεκινήσει από τη Νέα Υόρκη.

Το αεροσκάφος με ανθρακονήματα καθοδηγείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. Με 72 μέτρα, έχει μεγαλύτερο άνοιγμα πτερύγων από ένα τζάμπο τζετ, αλλά ζυγίζει όσο ένα αυτοκίνητο μεσαίου μεγέθους. Στο τέλος Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου, θα τελειώσει το μακρύ ταξίδι των 35.000 χιλιομέτρων στο Περσικό κόλπο. Ο 57 έτών πιλότος Πικάρ και ο συνάδελφός του André Borschberg (62), θέλουν με τον πρώτον περίπλου του ηλιακού αεροσκάφους να διαφημίσουν τη χρήση και τις δυνατότητες της ηλιακής ενέργειας.
Σχετικά άρθρα :
Το ηλιακό αεροπλάνο ξεκίνησε την πτήση του γύρω από τη γη.
Το Solar Impulse 2 απογειώθηκε από το Αμπού Ντάμπι


To ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse 2
To ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse 2 έκανε την πρώτη του επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση

 

0 σχόλια: