Ο Περιοδικός Πίνακας των Στοιχείων συμπληρώνεται με τέσσερα νέα στοιχεία.

Ο Κοσούκε Μορίτα, επικεφαλής ερευνητής στο Ινστιτούτο Riken, δείχνει στον περιοδικό πίνακα των στοιχείων το 113.
Πιθανώς ο πιο διάσημος πίνακας της επιστήμης αυξάνεται. Ο Περιοδικός Πίνακας των Στοιχείων συμπληρώνεται από τα στοιχεία
113, 115, 117 και 118, καθιστώντας την έβδομη γραμμή πλήρη.

Για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια, η Διεθνής Ένωση Χημικών IUPAC έχει εγκρίνει την εισαγωγή των νέων στοιχείων. Τα διδακτικά βιβλία πρέπει τώρα να συμπληρωθούν. Ο περιοδικός πίνακας των χημικών στοιχείων αυξάνεται με τέσσερα στοιχεία .

Τα τέσσερα νέα στοιχεία του περιοδικού πίνακα στοιχείων σημειώνονται με πράσινο.
Αυτά είναι τα στοιχεία με ατομικούς αριθμούς 113, 115, 117 και 118. Σχετικά με τον ίδιο αριθμό πρωτονίων έχουν τα άτομα στον πυρήνα του. Τα νεοεισερχόμενα δεν διαθέτουν όνομα, τα οποία θα πρέπει τώρα, όπως συνηθίζεται , να πάρουν τα ονόματα αυτών που τα ανακάλυψαν. Μέχρι στιγμής, είχαν τα ονόματα: Ununtrium (113, σύμβολο Uut), Ununpentium (115 Uup) Ununseptium (117, Uus) και Ununoctium (118 Uuo). Τα τέσσερα νέα στοιχεία ολοκληρώνουν την έβδομη σειρά του περιοδικού πίνακα.

Τα ονόματα των νέων μελών αναφέρονται συχνά σε ανθρώπους, για παράδειγμα, Einsteinium, Bohrium ή Meitnerium. Αλλά υπάρχουν μερικές φορές οι αναφορές σε μέρη, όπως στην περίπτωση του Darmstadtium και Livermorium.

Ο αριθμός 113 θα είναι το πρώτο στοιχείο που θα πρέπει να βαπτιστεί στην Ασία. Οι εξερευνητές του βρίσκονται στο Ινστιτούτο Riken στην Ιαπωνία. Ανυπόμονα είχαν περιμένει την απόφαση του Συνδέσμου Χημικών, λόγω του ανταγωνισμού Ρώσων και Αμερικανών ερευνητών.

Τα στοιχεία 115, 117 και 118 συνήθως αποδίδονται σε ερευνητές από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, που εργάζονται στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών στη Dubna και το Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Livermore στην Καλιφόρνια.

Ατομικοί πυρήνες στο εργαστήριο

Τα λεγόμενα βαρέως στοιχεία είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθούν, επειδή οι ατομικοί πυρήνες τους είναι ασταθείς, αποσυντίθενται σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Επομένως, δεν απαντώνται στη φύση. Οι φυσικοί παράγουν μεγάλους πυρήνες για αυτόν το λόγο στο εργαστήριο. Παρακολουθούν τα προϊόντα διάσπασης.

0 σχόλια: