Η Alibaba με τη Nvidia επενδύουν 1 δις δολ. στο Cloud Computing.

Η Alibaba με τη Nvidia επενδύουν 1 δις δολ. στο Cloud Computing

Η Alibaba Group Holding Ltd. θα συνεργαστεί με Nvidia Corp. για το cloud computing και την
τεχνητή νοημοσύνη και σχεδιάζουν να στρατολογήσουν περίπου 1.000 προγραμματιστές ,που θα εργάζονται στην πλατφόρμα μεγάλων δεδομένων κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ετών.

Ο βραχίονας του μεγαλύτερου παρόχου ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας, γνωστό ως AliCloud, θα ενισχύσει τις επενδύσεις στην ανάλυση των δεδομένων και στην εκμάθηση μηχανών, είπαν σε μια δήλωσης τους την Τετάρτη. Η AliCloud ποντάρει 1 δις $ στην πεποίθηση ότι η ζήτηση για την επεξεργασία και την αποθήκευση από τις κυβερνήσεις και εταιρείες θα ενισχύσουν την ανάπτυξη κατά την επόμενη δεκαετία, όπως προσπαθεί να ανταγωνιστεί τις Amazon.com Inc. στις υπηρεσίες πληροφορικής.

Η επένδυση αντανακλά επίσης την επιθυμία της Alibaba για την επεξεργασία των πληροφοριών σε απευθείας σύνδεση της λιανικής αγοράς της Κίνας που θα αυξηθεί στα 10 τρισεκατομμύρια γουάν (1,5 δις $) μέχρι το 2020, σύμφωνα με την Bain & Co. Η είσοδος στο cloud computing, όπου το λογισμικό και οι υπηρεσίες παρέχονται στους πελάτες μέσω απομακρυσμένων κέντρων, ώθησε την Alibaba να ανοίξει δεύτερο κέντρο δεδομένων της στη Silicon Valley, τον Οκτώβριο και προετοιμάζεται για την πρώτη της παρουσία της στην Ευρώπη.

"Ο ρυθμός ανάπτυξης της "Αλ είναι ένας από τους ταχύτερα ανάμεσα στους παγκόσμιους ομολόγους του", δήλωσε ο Simon Hu πρόεδρος του τμήματος, κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης στη Σαγκάη. "Εκτός από την γρήγορη επέκταση μας στην Ασία, θα διατηρήσουμε επίσης την ανάπτυξη μας στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή."

Κβαντικοί υπολογιστές

Η AliCloud τώρα επεκτείνεται και πέραν των βασικών υπηρεσιών cloud computing,. Είναι συνιδρυτής ενός κβαντικού εργαστήριου υπολογιστών με την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών για να διασφαλίσουμε ότι τα κέντρα δεδομένων της θα αναπτύξουν μηχανές ικανές ακόμη για πιο γρήγορους υπολογισμούς. Η εταιρεία θα συνεργαστεί με τη Nvidia στη Santa Clara της Καλιφόρνιας για να παρέχει υποστήριξη πελατών στους τομείς που βασίζονται στην ανοικτή μάθηση και στην υψηλή επίδοση υπολογιστών, είπε σε μια δήλωση της η AliCloud.

Η AliCloud δημιουργεί έσοδα κυρίως χρεώνοντας τους πελάτες τέλος για τη χρήση της υπολογιστικής υποδομής του. Προς το παρόν, συμβάλλει με ένα απλό μέρος των συνολικών εσόδων της για την υπολογιστική υποδομή του Διαδικτύου που αντιπροσωπεύει το 3,1 τοις εκατό των πωλήσεων στο τρίμηνο του Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Η Microsoft και η Google επίσης ανταγωνίζονται για να νοικιάζουν και να αποθηκεύουν τα δεδομένα και την υπολογιστική τους ισχύ που είναι τα δομικά στοιχεία των συστημάτων που βασίζονται στο Internet.

0 σχόλια: