250 ευρώ περισσότερα χρήματα για τους Γερμανούς βουλευτές.

Το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο στο Βερολίνο
250 ευρώ περισσότερα χρήματα θα πάρει κάθε βουλευτής ανά μήνα. Ήταν το πρώτο που δεν έχει αποφασιστεί στην Γερμανική βουλή, αλλά είναι συνδεδεμένο με την ανάπτυξη των ακαθάριστων αποδοχών των μισθών.

Οι 630 βουλευτές μπορούν, σύμφωνα με το δημοσίευμα εφημερίδας να αναμένουν τον Ιούλιο μια αύξηση των μηνιαίων αποδοχών τους για περίπου 250 ευρώ. Το επιπλέον αυτό ποσό είναι μια συνέπεια της τελευταίας τροποποίησης του νόμου περί βουλευτών, σύμφωνα με τον οποίον οι βουλευτικές αποδοχές θα συνδέονται με την ανάπτυξη των ακαθάριστων αποδοχών των μισθών από το 2016.

Αναμένεται να αυξηθεί από 1 Ιουλίου, υπολογιζόμενο από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, με βάση την ανάπτυξη των μισθών στην Γερμανία. Η αύξηση γίνεται φέτος για πρώτη φορά, αυτόματα, χωρίς κοινοβουλευτική συζήτηση και ψηφοφορία, γράφει η εφημερίδα "Bild".

Σύμφωνα με προσωρινούς υπολογισμούς από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, οι μεικτοί μισθοί είχαν αυξηθεί το 2015 κατά 2,8 τοις εκατό. Σύμφωνα με τις βουλευτικές αποδοχές σήμερα από τις 9082 € θα ανέλθουν στα περίπου 9.336 €, έγραψε η εφημερίδα. Μέχρι το τέλος του Μαρτίου ο Πρόεδρος της Bundestag Norbert Lammert (CDU) θα ανακοινώσει την αύξηση στην Γερμανική βουλή έντυπα μετά τον καθορισμό των τελικών στοιχείων για τους μισθούς. Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Joachim Gauck είχε αφήσει να περάσει το νόμο για την αύξηση παρά τις συνταγματικές ανησυχίες. Οι επικριτές είχαν επικρίνει τον σχεδιασμένο αυτοματισμό των μισθών των βουλευτών.

0 σχόλια: