Το ελληνικό πρόγραμμα στη διάσωση μπορεί να επιτύχει.

Ο επικεφαλής του ΕΜΣ ο Klaus Regling πιστεύει σε μια γρήγορη συμφωνία με την Ελλάδα
Το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδα μπορεί ακόμα να επιτύχει κατά τη γνώμη του επικεφαλής του ΕΜΣ Klaus Regling. Η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί.

Οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν προϋπόθεση για περαιτέρω πληρωμές του ΕΜΣ στην Αθήνα, δήλωσε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ).

Οι συνομιλίες μεταξύ των εκπροσώπων των αντιπροσώπων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Ταμείου (ΔΝΤ) για την Ελλάδα συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια του εαρινής συνεδρίασης του ΔΝΤ.

Ο Regling είχε δηλώσει μια ημέρα πριν, σε μια συνέντευξη με στην "Wall Street Journal", θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί μια λύση για την Ελλάδα εντός των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων. "Νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό το να αναμένουμε, ότι αυτή θα ολοκληρωθεί στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες", δήλωσε στην εφημερίδα.

Το καλοκαίρι του 2015, είχαμε δεσμευτεί για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα στο ποσό μέχρι 86 δις €. Τα ταμεία της χώρας όμως σιγά-σιγά θα αδειάσουν και τα μέσα Ιουλίου για να πληρωθούν τα 2.7 δις € για την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Τα χρήματα αυτά δεν τα έχει η κυβέρνηση και χωρίς μια συμφωνία με τους πιστωτές δεν θα μπορέσει να δανειστεί. Μεταξύ άλλων, η Γερμανία επιμένει για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Από το Βερολίνο ακούστηκαν τελευταία συμβιβαστικοί τόνοι. Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πιστοποίησε ότι η Ελλάδα έχει φέρει τους τελευταίους μήνες αξιόλογο πρόοδο. Θα ήθελα επίσης να ληφθεί υπόψη η επιβάρυνση των Ελλήνων στην κρίση των προσφύγων.

0 σχόλια: