Ο Draghi επικρίνει έντονα τα κράτη του ευρώ για τις αργές μεταρρυθμίσεις.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι
Ο Mario Draghi επέκρινε έντονα τις χώρες του ευρώ ώστε να επισπεύσουν τις μεταρρυθμίσεις. Θα πρέπει να "να επωφεληθούν την περίοδο των χαμηλών επιτοκίων." Από την ανάπτυξη στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ είναι απογοητευμένος.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi είναι δυσαρεστημένος για την έλλειψη μεταρρυθμιστικού ζήλου ορισμένων χωρών της ζώνης του ευρώ και ζήτησε ενόψει των σημερινών χαμηλών επιτοκίων για πιο γρήγορες μεταρρυθμίσεις. "Οι περισσότερες κυβερνήσεις κινούνται, αλλά πολύ αργά κατά τη γνώμη μου", είπε ο" Draghi στην εφημερίδα Bild. "Θα πρέπει όλοι να επωφεληθούν από την εποχή των χαμηλών τόκων."

Τελικά, όμως, δεν έγκειται κυρίως στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και την πολιτική της, αν μια χώρα επιβάλει μεταρρυθμίσεις ή όχι. Πίεση δεν είναι καθήκον των νομισματικών αρχών. "Θα ήταν αντιδημοκρατικό εάν μια κεντρική τράπεζα θα υπαγόρευε κάτι τις εκλεγμένες κυβερνήσεις."

Επίσης δυσαρεστημένος είναι ο Draghi για την εξέλιξη στην Ελλάδα. "Σαφώς, η περσινή χρονιά ήταν για την Ελλάδα μια οικονομική οπισθοδρόμηση. Τώρα όλοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς μεταρρυθμίσεις". Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει πολλά τους τελευταίους μήνες και επίσης δεσμεύτηκε για την πορεία των μεταρρυθμίσεων." Με το ευρώ ως νόμισμά της, ωστόσο, λίγο έχει να κάνει η κρίση στη χώρα", δήλωσε ο Draghi. "Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει στην Ελλάδα σε κάθε περίπτωση να πραγματοποιηθούν."

Ο Draghi προειδοποιεί τους Βρετανούς για την έξοδο από την ΕΕ

Ο Draghi προειδοποιεί τον βρετανικό λαό για τη έξοδο από την ΕΕ και για τις οικονομικές συνέπειες. "Εγώ δεν μπορώ να πιστεύσω ότι οι Βρετανοί ψηφοφόροι θα ψηφίσουν την έξοδο", δήλωσε ο Ιταλός, αναφερόμενος στο προτεινόμενο δημοψήφισμα για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο τέλος του Ιουνίου. "Μαζί είμαστε πιο δυνατοί, αλλά αν το κάνουν, θα πρέπει να είναι σαφές .. Θα χάσουν όλα τα οφέλη της εσωτερικής αγοράς"

Σχετικά με την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως, ανησυχεί πολύ. "Βιώνουμε διάφορες κρίσεις που συνδέονται όλες μεταξύ τους και ενισχύουν η μία την άλλη", δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). " Τόσο σημαντικό είναι να αντισταθούμε σε κάθε εθνικισμό και απομονωτισμό. Ωστόσο, και τα δύο βρίσκονται σε άνοδο. Αυτό αποτελεί τη μεγάλη ανησυχία μου." Για τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα ήθελε "να συνεχίσει να αγωνίζεται για την Ευρώπη".

Οι Βρετανοί θα πρέπει να αποφασίσουν στις 23 Ιουνίου σε δημοψήφισμα αν θέλουν να παραμείνουν ή να βγουν από την ΕΕ. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις η έξοδος είναι ανοιχτή, η κυβέρνηση και τα κόμματα έρχονται σε αντίθεση με το θέμα. Σύμφωνα με μια μελέτη από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η βρετανική οικονομική δύναμη σε μια έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2020 θα ήταν παραπάνω από τρία τοις εκατό χαμηλότερο από ότι για τη παραμονή της στην ΕΕ.

0 σχόλια: