Η αυτοκινητοβιομηχανία Mitsubishi χειραγωγούσε τις τιμές κατανάλωσης από το 1991.

Συναρμολόγηση αυτοκινήτων της Mitsubishi στην Ιαπωνία
Η αυτοκινητοβιομηχανία Mitsubishi Motors έχει χρησιμοποιήσει μια
ακατάλληλη μέθοδο δοκιμής για την κατανάλωση καυσίμου εδώ και 25 χρόνια Πόσα αυτοκίνητα έχουν πληγεί από αυτό το σκάνδαλο δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

Την προηγούμενη εβδομάδα,η  Mitsubishi Motors είχε ομολογήσει ότι από το 2002 δοκιμάστηκαν αυτοκίνητα  που δεν ανταποκρίνονταν στα Ιαπωνικά στάνταρ. Σε 4 μοντέλα Mini περίπου 625.000, που πωλήθηκαν στην Ιαπωνία από το 2013. Οι παραποιήσεις αυτές αναφερόταν σε αυτοκίνητα, μικρής φορολογικής επιβάρυνσης, των οποίων οι κινητήρες έχουν χωρητικότητα που δεν υπερβαίνει τα 660 κυβικά εκατοστά.

Οι πελάτες αγόρασαν τα αυτοκίνητά μας βασιζόμενοι σε ψευδή στοιχεία σχετικά με την κατανάλωση καυσίμου, δήλωσε η Mitsubishi Πρόεδρος Tetsuro Aikawa στο Τόκιο στους δημοσιογράφους. "Εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο από το να ζητήσω συγγνώμη." Η Mitsubishi εργάζεται σε λύσεις για να αποζημιώσει τους πελάτες. Πώς θα γίνει αυτό ακριβώς δεν είναι ακόμη σαφές. Πρέπει να αποζημιωθούν επίσης και οι πελάτες της Nissan Motor, που η Mitsubishi κατασκεύασε μερικά από τα μίνι αυτοκίνητα. Ίσως η Mitsubishi Motors θα πρέπει επίσης να επιστρέψει τα φορολογικά κίνητρα στην κυβέρνηση, που οι πελάτες έλαβαν κατά την αγορά, τα φαινομενικά φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα.

Σύμφωνα με την εταιρεία χρησιμοποίησε τέτοια τεστ από το 1991. Το πόσο διέφερουν αυτά τα αποτελέσματα από τις ιαπωνικές μεθόδους μέτρησης παραμένει ασαφές. Μια εσωτερική σύγκριση με το 2001 έδειξε σύμφωνα με την εταιρεία, ότι οι διαφορές ήταν πάνω από 2,3 τοις εκατό. Στην περίπτωση των τεσσάρων μίνι αυτοκίνητων στα οποία η απάτη αποκαλύφθηκε πρώτα,.

Οι μετοχές MMC είχαν χάσει την Τρίτη σχεδόν το 10 τοις εκατό της αξίας έως 434 γιεν. Η Mitsubishi Motors δήλωσε επίσης ότι έχει προσλάβει μια επιτροπή τριών ανεξάρτητων δικηγόρων που θα απασχοληθούν για να διερευνήσουν το σκάνδαλο. Σε περίπου τρεις μήνες, η έκθεση θα πρέπει να ολοκληρωθεί.
 http://www.clickmoney.gr/

0 σχόλια: