FOCUS: 21.000 ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ

  • Αναρτήθηκε: 27.11.11 -
Για την καταστροφική οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλές αιτίες. Το ένα είναι η απάτη πρόνοιας. Και μερικές φορές παίρνει και μακάβρια χαρακτηριστικά: Εκτιμάται ότι σε δεκάδες χιλιάδες Έλληνες παρέχονται συντάξεις των πεθαμένων συγγενών τους.



Στην Ελλάδαυπάρχουν περίπου 21.000 συνταξιούχοι φαντάσματα, για τους οποίους το κράτος πληρώνει ακόμα και μετά το θάνατό τους. Πρόκειται για τους συνταξιούχους των οποίων οι συγγενείς, δεν έχουν αναφέρει ότι πέθαναν και οι συντάξεις αυτών καταβάλλονται ακόμα.



Αυτά είναι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της απογραφής των συνταξιούχων, η οποία έλαβε χώρα κατά τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα. "Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί 20 907 συνταξιούχοι. Η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2011. Στη συνέχεια, η σύνταξη δε θα καταβάλλεται", είπαν από το ΙΚΑ, την Παρασκευή.



Μια υπεύθυνη του ΙΚΑ δήλωσε σε ελληνικό ραδιόφωνο: "Το ΙΚΑ θα ολοκληρώσει την καταμέτρηση και θα οδηγήσει τη δίωξη των συγγενών των οποίων οι συντάξεις εξακολουθούν να χορηγούνται παράνομα."


Πηγή: focus