ΑΓΓΛΙΑ: ΣΠΑΣΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ

  • Αναρτήθηκε: 7.12.11 -
Η GCHQ στην Αγγλία ανακήρυξε διαγωνισμό, αποκωδικοποίησης ενός κώδικα, αναζητώντας την επόμενη γενιά κατασκόπων στον κυβερνοχώρο. 
Οι επιτυχόντες θα συμπλήρωναν, άμεσα, αίτηση εργασίας στις μυστικές υπηρεσίες για την καταπολέμηση αυξανόμενης εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο.


Ένας αριθμός συμμετεχόντων έσπασε τον κώδικα μέσα σε λίγες ώρες.


Η απογοήτευση των επιτυχόντων όμως δεν άργησε να φανεί, όταν πληροφορήθηκαν ότι οι ετήσιες αποδοχές, για την θέση στις μυστικές υπηρεσίες, θα ήταν 25.000 λίρες, περίπου λιγότερα από τα μισά λεφτά σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα.

Ένας 23χρονος, ο οποίος πέτυχε και στη συνέχεια εγκατέλειψε την GCHQ για μια θέση στον ιδιωτικό τομέα, υποστήριξε ότι η αδυναμία της μυστικής υπηρεσίας να ανταγωνιστεί τους μισθούς των μεγάλων εταιρειών, είναι ο λόγος που αντιμετωπίζει προβλήματα στελέχωσης.


"Εκείνοι που μπορεί να αντιμετωπίσουν αυτή την πρόκληση, θα μπορούσαν εύκολα να κερδίσουν μέχρι και 80,000 λίρες το χρόνο στον ιδιωτικό τομέα."
"Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι ως κοινωνία δεν είμαστε πρόθυμοι να αναγνωρίσουμε αυτές τις δεξιότητες, με τη βελτίωση της αμοιβής των."

Τον κώδικα μπορεί κανείς να δει στην παρακάτω ιστοσελίδα:
http://www.canyoucrackit.co.uk/