ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΑΝ ΓΙΑ ΓΑΜΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΚΗΘΗΚΕ

  • Αναρτήθηκε: 7.12.11 -
Στο Αφγανιστάν, ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι μιας οικογένειας, και έχυσαν οξύ σε ένα ανδρόγυνο και στις τρεις κόρες τους. Ο λόγος ήταν, ότι δεν έγινε δεκτή η επιθυμία του κακοποιού άνδρα, να παντρευτεί την μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας.
Οι γονείς είχαν υποστηρίξει την απόφαση της κόρης τους, να τον απορρίψει.
Μερικές εβδομάδες αργότερα, έξι ή επτά ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι τους στην περιοχή Bulk Awal, 


βόρεια της πόλης Kunduz, μέσα στη νύχτα. 
Ένας άντρας χτυπούσε τους γονείς του κοριτσιού με ρόπαλο, ενώ τα 3 κορίτσια φρουρούνταν από δύο άλλους άνδρες, λέγοντάς τα να μην κάνουν θόρυβο.
Δεν είναι σαφές εάν είχαν κακοποιηθεί και σεξουαλικά

Το μαρτύριο δεν τελείωσε εκεί.
Οι κακοποιοί στη συνέχεια έριξαν οξύ στα χέρια της μητέρας και στα τρία κορίτσια.

Και τα πέντε μέλη της οικογένειας λαμβάνουν τώρα θεραπευτική αγωγή, δήλωσε ο Αμπντούλ Shokor Rahimi, επικεφαλής του νοσοκομείου της Κουντούζ.

Ο κ. Rahimi δήλωσε: "Ο πατέρας και η μεγαλύτερη κόρη είναι σε κρίσιμη κατάσταση καθώς έχουν υποστεί επίθεση σε όλο το σώμα. Η μητέρα και οι δύο κόρες, που είναι 14 και 13 ετών, έχουν κάποιες πληγές μόνο στα χέρια και στα πρόσωπα. "

Ο Ghulam Mohammad Farhad, ο ανώτερος ντετέκτιβ της αστυνομίας της Κουντούζ, υποσχέθηκε να εντοπίσει τους δράστες και είπε: "Έχουμε ξεκινήσει μια έρευνα και για εκείνους που έχουν επιτεθεί και θα διωχθούν."

Η Nadira Geya, επικεφαλής Γυναικείων Υποθέσεων, πρόσθεσε: "Έριξαν οξύ στο πρόσωπο της κοπέλας, έτσι ώστε κανένας άλλος να μην την παντρευτεί. Η 18χρονη ήταν άσχημα τραυματισμένη. Έριξαν οξύ στο πρόσωπό της, στα χέρια της, στο σώμα της και στα πόδια της."

Ένας εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι: "Έχουμε συλλάβει ένα άτομο μέχρι τώρα και έχουμε εντοπίσει δύο ακόμη υπόπτους. Αν καταδικαστεί, θα αντιμετωπίσει τη μέγιστη δυνατή ποινή. "

Το οξύ χρησιμοποιείται κατά διαστήματα ως όπλο στο Αφγανιστάν.
Το 2008 δύο Αφγανές μαθήτριες τραυματίστηκαν όταν δύο άνδρες με μοτοσικλέτες έριξαν οξύ σε αυτές έξω από το σχολείο τους.

Οι άνδρες έχουν επίσης γίνει στόχος με οξύ. Τον Ιανουάριο, ο βετεράνος Αφγανός δημοσιογράφος Abdul Razaq Mamon, παρουσιαστής, σχολιαστής και συγγραφέας, έμεινε με εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο μετά από επίθεση με οξύ στην Καμπούλ. Αξιωματούχοι είπαν ότι η επίθεση μπορεί να είχε πολιτικά κίνητρα.


Πηγή: dailymail