1 τρισεκατομμύριο ζημιά, εάν χρεοκοπήσει η Ελλάδα.

  • Αναρτήθηκε: 7.3.12 -
Η Αθήνα άναψε φωτιά στους πιστωτές, καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει μια ανταλλαγή ομολόγων, η οποία θα μειώσει το χρέος βουνό. Η κύρια ομάδα ομολογιούχων προειδοποίησε, πως μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά μεγαλύτερη από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ στην ευρωζώνη!!


Οι ιδιώτες πιστωτές έχουν διορία μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, για να αποφασίσουν εάν θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή ομολόγων, ώστε να διαχειριστεί η Ελλάδα το οικονομικό ναυάγιο της. Παρά τις τρομερές προειδοποιήσεις ορισμένοι ξένοι επενδυτές και κάποιο κομμάτι του συνταξιοδοτικού τομέα απέρριψαν την προσφορά, στην οποία καλούνται να χάσουν τα 3/4 της αξίας των συμμετοχών τους.

Αναλυτές αποκάλυψαν ένα έγγραφο του Ινστιτούτου Διεθνούς Οικονομίας, με την ένδειξη IIF: Εμπιστευτικό, το οποίο φάνηκε να σχεδιάστηκε για να ανησυχήσει τους επενδυτές και να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των ομολόγων υπό τον φόβο του επικείμενου ολέθρου, σαν συνέπεια μιας στάσης πληρωμών.

Ε'αν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει μέχρι τις 20 Μαρτίου ή δε προλάβει να κλείσει μια συμφωνία, τότε θα υποκύψει σε μια σκληρή χρεοκοπία και αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί σαν σημάδι ότι οι πολιτικοί έχουν χάσει τον έλεγχο της κρίσης και πάλι, ωθώντας τους επενδυτές να στοχεύσουν σε άλλες αδύναμες χώρες της ευρωζώνης.

Πηγή: reuters