Εκλογικά παιχνίδια και πολιτικοί ελιγμοί στην Ελλάδα.

  • Αναρτήθηκε: 7.3.12 -
Οι Έλληνες πολιτικοί σπάνια υπήρξαν τόσο αντιδημοφιλής.  Κάποιοι έχουν βαπτιστεί σαν κλέφτες, αλήτες και προδότες από εξαγριωμένους ψηφοφόρους, ενώ ακόμα και οι απλοί βουλευτές κατηγορούνται για την οικονομική ύφεση της χώρας.


Υπό τον πρώην τραπεζίτη, Λουκά Παπαδήμο, οι περισσότεροι νομοθέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν τα περαιτέρω μέτρα λιτότητας σε αντάλλαγμα του νέου πακέτου διάσωσης. Η κυβέρνηση πήγε καλύτερα απ ότι αναμενόταν (τι γράφεις ρε Economist?), ώστε κάποιοι από τους μεγαλύτερους Έλληνες επιχειρηματίες να θέλουν να παραμείνει ο Παπαδήμος έως τον Οκτώβριο του 2013. Αυτό όμως παραμένει ευσεβής πόθος, δεδομένου ότι ο Σαμαράς ανυπομονεί να ηγηθεί της χώρας και δεδομένου του επείγοντος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, να επιλέξει ένα νέο ηγέτη.

Οι δημοσκοπήσεις όμως δείχνουν ότι η ΝΔ απέχει πολύ από την απόλυτη πλειοψηφία και το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται πίσω από 3 αριστερά κόμματα που αντιτάχθηκαν στο πακέτο διάσωσης. Ορισμένοι παρατηρητές βλέπουν μια έκρηξη στη στήριξη των μικρών κομμάτων και άλλοι το βλέπουν απλώς σαν μια χειρονομία διαμαρτυρίας. Οποιοδήποτε κόμμα και αν πάρει την εξουσία, η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να διώξει 150.000 δημοσίους υπαλλήλους μέχρι το 2015. Αυτός ο περιορισμός σημαίνει ότι οι βουλευτές θα συναντήσουν πρόβλημα στο να παρέχουν θέσεις εργασίας στους υποστηρικτές τους.

Πηγή: economist